Tips voor het kopen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn tegenwoordig erg populair. De kans is dan ook groot dat je, wanneer je een nieuwe vloer wilt leggen, ook eens aan PVC denkt. Wil je graag een PVC vloer kopen, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Zo weet je zeker dat je de juiste vloer aanschaft en dat je er echt lang van kunt genieten. In dit artikel geven we je drie tips voor het kopen van de beste PVC vloer.

PVC vloeren hebben erg veel voordelen. Zo zijn ze erg geluiddempend en ook erg weerbaar, waardoor ze niet snel beschadigen en lang meegaan. Voor een PVC vloer betaal je vaak een wat hogere prijs, maar de vloer is die investering helemaal waard gezien zijn comfort en levensduur.

Kies de juiste winkel

Belangrijk wanneer je een PVC vloer gaat kopen, is dat je de juiste winkel kiest. Er zijn namelijk erg veel winkels die PVC vloeren verkopen. Niet alle winkels verkopen goede kwaliteit PVC vloeren, daarom is het goed om je even te verdiepen in de winkel. Ga bijvoorbeeld eens na uit welke materialen de vloer precies bestaat en hoe de kwaliteit is. Een goede kwaliteit PVC vloer kun je bijvoorbeeld bij La Casa PVC Vloeren in Raamsdonksveer kopen. 

Waar wil je de vloer leggen?

Ga je een PVC vloer aanschaffen, dan is het goed om te bedenken waar je de vloer wilt gaan leggen. Een PVC vloer is in feite geschikt voor iedere ruimte. De vloer is bestendig tegen vocht en erg weerbaar, daarbij is een PVC vloer enorm gemakkelijk schoon te maken. Heb je vloerverwarming, kies dan wel een PVC vloer die goed te combineren is met vloerverwarming. Zo weet je zeker dat je ook van warme voeten kunt genieten.

Hoe wil je de vloer bevestigen?

Er zijn twee verschillende systemen voor het bevestigen van een PVC vloer. Je kunt kiezen uit een klik-PVC vloer, of een plak-PVC vloer. Zoals de naam al zegt, kun je de ene vloer in elkaar klikken, terwijl je de andere vloer moet plakken. Wil je de vloer combineren met vloerverwarming, dan kun je het beste kiezen voor een plakvloer. Deze heeft namelijk geen ondervloer nodig, waardoor er meer warmte door de vloer naar boven komt. Ga je niet aan de slag met vloerverwarming, dan kan een klikvloer een betere optie zijn. De vloer zit dan immers niet volledig vast, waardoor je deze makkelijker weg kunt halen.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorie├źn