Hoe leg je kunstgras aan?

Wanneer je net verhuisd bent en graag een nieuwe tuin wilt of je huidige tuin zat bent, is hethoog nodig om een goed uit te zoeken welke soorten tuinen er zijn. Je hebt erg veelverschillende soorten tuinen. De een gaat voor een tuin met veel groen, terwijl de anderkiest voor gemak, zoals stenen. Om toch van groen te kunnen genieten, maar wel weinigonderhoud te hebben, kun je kiezen voor een kunstgras tuin. Maar hoe zorg je ervoor datdeze kunstgras tuin goed aangelegd wordt?

Wat heb je allemaal nodig?

Om een kunstgras tuin aan te leggen, heb je natuurlijk verschillende materialen nodig. Jegaat druk aan de slag en werkt met je handen, het is daarom verstandig goedewerkhandschoenen aan te trekken. Ook kleding die vies mag worden is niet te missen.Naast het materiaal wat je voor jezelf nodig hebt, zijn een schep, kruiwagen en zand ooknodig. Niet te missen daarbij zijn een tuinslang, trilstamper, rechte balk, stanleymes, tapevoor kunstgras, stabilisatiedoek, hamer, haken en een borstel of bezem. Je hebt dus veelverschillende soorten materialen nodig.

Hoeveel tijd heb je nodig voor het aanleggen van kunstgras?

Bij het leggen van kunstgras komt ook enige tijd kijken. Wanneer je ervoor kiest om hetkunstgras te laten leggen door een bedrijf scheelt dit in tijd voor jou. Op het moment dat je ertoch voor kiest het kunstgras zelf te leggen ben je natuurlijk meer tijd kwijt. De tijd die je kwijtbent aan het leggen van kunstgras verschilt ook erg. Wanneer je bijvoorbeeld eenrechthoekig stuk moet opvullen met kunstgras, is dit veel makkelijker uit te voeren danwanneer je allemaal hoeken in de tuin hebt. Bij het leggen van kunstgras in eenrechthoekige tuin van ongeveer 10 bij 4 meter, ben je ongeveer 2 uur bezig. Hier is dan alwel grondwerk van ongeveer 4 uur gedaan.

Hoe leg je kunstgras?

Voordat je begint aan het leggen van kunstgras is het handig jezelf goed voor te bereiden.Dit doe je door goed onderzoek te doen en te weten wat je moet doen, maar daarnaast ookdoor de grond goed voor te bereiden. Om de grond goed voor te bereiden verwijder je hetoude gras. Dit doe je door middel van een schep en de kruiwagen. Hiermee haal je al hetgras en eventuele bladeren weg van de grond. Het is verstandig de vloer ongeveer 5 cm uitte graven en deze te egaliseren. Het egaliseren doe je het beste door gebruik te maken vaneen hark.Nu is de vloer helemaal schoon en egaal en is het hoog tijd om zand aan te brengen. Dezelaag met zand moet ongeveer 3 tot 5 cm hoog zijn. Het beste zand wat je hiervoor kuntgebruiken is stratenmakers zand of bestratingszand. Wanneer het zand goed ligt, is het tijdom dit met water nat te maken en daarna met een trilstamper eroverheen te gaan. Daarnamoet je de grond goed vlak maken, omdat dit de uiteindelijke vorm is, waarin het kunstgraszich gaat vormen. Over de laag met zand komt dan een stabilisatiedoek. Dit doek kun je

vastzetten met een kunstgras haak. Dan is het tijd om het kunstgras aan te brengen. Lethierbij goed op dat het kunstgras netjes en recht neergelegd wordt. Om het kunstgras in dejuiste maat te krijgen, kun je een stanleymes gebruiken. Wanneer alles goed op maat is,hoef je het alleen nog vast te maken met kunstgras haken en te borstelen. Hierna kun jelekker genieten van jouw kunstgras tuin.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Je eigen tuin maken en opknappen

In dit artikel kan je lezen hoe jij je eigen…

Read More
thumb-img
Het dak op de juiste wijze bedekken

Ieder dak is anders. Denk alleen al aan de verschillen…

Read More
thumb-img
Gemakkelijk elke plek verwarmen

Wanneer je een ruimte gaat verwarmen, dan doe je dat…

Read More
thumb-img
Tips voor het kopen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn tegenwoordig erg populair. De kans is dan…

Read More
thumb-img
De voordelen van een professioneel ontruimingsbedrijf

Spoedontruimingen zijn vaak ingrijpende gebeurtenissen waarbij snel handelen vereist is.…

Read More
  • Categorie├źn