Hoe gebruik je een LED strip profiel?

Een LED strip is een mooie manier om een ruimte te verlichten. Verlichten van een ruimte is erg belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat alles beter zichtbaar wordt, maar je kunt ook de sfeer ermee verbeteren. Het gebruiken van ledverlichting komt met vele voordelen. De grootste voordelen zijn de kosten die je ermee kunt besparen. Met ledverlichting bespaar je namelijk veel kosten aan energie vergeleken met andere alternatieven. Ook gaat ledverlichting erg lang mee waardoor je het niet zo vaak hoeft te vervangen. De meest voorkomende manier waarop ledverlichting wordt gebruikt is in een LED strip. Een led strip profiel bestellen zorgt ervoor dat je de strip vrijwel overal kunt bevestigen. Lees hieronder hoe je een LED strip profiel gebruikt.

Wat is een LED strip profiel?

Normaal gesproken worden LED strips geleverd met een plakrand waardoor je het eenvoudig kan bevestigen. De plakrand zorgt ervoor dat iedere LED strip met gemak ergens aan bevestigd kan worden. Echter kan er niet altijd gebruik gemaakt worden van de plakrand. Niet iedere ondergrond is namelijk geschikt voor een plakrand. Om toch een LED strip te bevestigen kan er gebruik worden gemaakt van een profiel. Een LED profiel is een buis waar een LED strip aan bevestigd kan worden. Het profiel wordt niet vastgemaakt door middel van een plakrand. Een profiel kan stevig gemonteerd worden zodat het vrijwel overal goed bevestigd kan worden. 

Wanneer een profiel gebruiken

Een profiel wordt vaak gebruikt voor het beter bevestigen van den LED strips. Ze worden het meeste gebruikt op het plafond, koof of op een muur. Ze worden meestal gebruikt om te zorgen voor indirect licht. Dit betekent dat het profiel en de LED strip zelf niet te zien is. Je ziet enkel het licht dat wordt geproduceerd door de LED strip. Dit geeft een mooie schone look aan een ruimte. 

Monteren van een profiel

Het is belangrijk dat de montage op een goede manier wordt uitgevoerd. Boor als eerste op vier plekken een gat waar de schroeven van het profiel doorheen gaan. Vervolgens houd je het profiel op de plek waar het bevestigd moet worden. Je markeert vervolgens de plekken waar het profiel moet worden vastgemaakt. Vervolgens boor je gaten op de gemarkeerde plekken. Na het boren van de gaten zet je het profiel op de juiste plek en maak je het vast met schroeven. Vervolgens bevestig je de led strip in het profiel.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De voordelen van een houten parket vloer

Het uitzoeken van een nieuwe vloer kan nog best lastig…

Read More
thumb-img
Hoe gebruik je een LED strip profiel?

Een LED strip is een mooie manier om een ruimte…

Read More
thumb-img
3 Tips bij het kopen van een ladder

Een ladder gebruiken kan heel handig zijn om klussen in…

Read More
thumb-img
Nieuwbouw: waarom is een opleveringskeuring verstandig?

Een woning is voor velen een grote investering. Het is…

Read More
thumb-img
Bouwcontainer huren: waar moet je op letten?

Bij een verbouwing of een verhuizing is een bouwcontainer van…

Read More
  • Categorie├źn