Hoe gebruik je een LED strip profiel?

Een LED strip is een mooie manier om een ruimte te verlichten. Verlichten van een ruimte is erg belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat alles beter zichtbaar wordt, maar je kunt ook de sfeer ermee verbeteren. Het gebruiken van ledverlichting komt met vele voordelen. De grootste voordelen zijn de kosten die je ermee kunt besparen. Met ledverlichting bespaar je namelijk veel kosten aan energie vergeleken met andere alternatieven. Ook gaat ledverlichting erg lang mee waardoor je het niet zo vaak hoeft te vervangen. De meest voorkomende manier waarop ledverlichting wordt gebruikt is in een LED strip. Een led strip profiel bestellen zorgt ervoor dat je de strip vrijwel overal kunt bevestigen. Lees hieronder hoe je een LED strip profiel gebruikt.

Wat is een LED strip profiel?

Normaal gesproken worden LED strips geleverd met een plakrand waardoor je het eenvoudig kan bevestigen. De plakrand zorgt ervoor dat iedere LED strip met gemak ergens aan bevestigd kan worden. Echter kan er niet altijd gebruik gemaakt worden van de plakrand. Niet iedere ondergrond is namelijk geschikt voor een plakrand. Om toch een LED strip te bevestigen kan er gebruik worden gemaakt van een profiel. Een LED profiel is een buis waar een LED strip aan bevestigd kan worden. Het profiel wordt niet vastgemaakt door middel van een plakrand. Een profiel kan stevig gemonteerd worden zodat het vrijwel overal goed bevestigd kan worden. 

Wanneer een profiel gebruiken

Een profiel wordt vaak gebruikt voor het beter bevestigen van den LED strips. Ze worden het meeste gebruikt op het plafond, koof of op een muur. Ze worden meestal gebruikt om te zorgen voor indirect licht. Dit betekent dat het profiel en de LED strip zelf niet te zien is. Je ziet enkel het licht dat wordt geproduceerd door de LED strip. Dit geeft een mooie schone look aan een ruimte. 

Monteren van een profiel

Het is belangrijk dat de montage op een goede manier wordt uitgevoerd. Boor als eerste op vier plekken een gat waar de schroeven van het profiel doorheen gaan. Vervolgens houd je het profiel op de plek waar het bevestigd moet worden. Je markeert vervolgens de plekken waar het profiel moet worden vastgemaakt. Vervolgens boor je gaten op de gemarkeerde plekken. Na het boren van de gaten zet je het profiel op de juiste plek en maak je het vast met schroeven. Vervolgens bevestig je de led strip in het profiel.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom de trap en keuken vaak een renovatie nodig hebben

In veel huizen zijn de trap en de keuken twee…

Read More
thumb-img
Waarom er spouwmuurisolatie gebruikt wordt

Spouwmuurisolatie is een populaire en effectieve methode om de thermische…

Read More
thumb-img
Bouwvoertuigen: De Krachtpatsers op de Bouwplaats

In de wereld van de bouw zijn er krachtpatsers die…

Read More
thumb-img
Heftruck gebruiken voor klusjes rondom je huis

Bij het denken aan een heftruck, schiet waarschijnlijk direct het…

Read More
thumb-img
De vele voordelen van een Bureau Infrarood Paneel

In de wereld van verwarmingssystemen zijn er talloze opties om…

Read More
  • Categorie├źn