De voordelen van een houten parket vloer

Het uitzoeken van een nieuwe vloer kan nog best lastig zijn. Er zijn tegenwoordig namelijk enorm veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Een veelgekozen vloer blijft echter nog steeds de houten vloer. Dit heeft meerdere redenen. Allereerst is een houten parketvloer natuurlijk tijdloos. Hierdoor kun je er enorm lang van genieten. Daarnaast gaat hij ook nog eens enorm lang mee. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over de voordelen van de houten vloer.

Hout is een sfeervol materiaal

Een van de eerste voordelen van hout is dat het een natuurlijk materiaal is. Hierdoor geeft de houten vloer je interieur direct een zeer warm gevoel. Door de neutrale stijl kun je hem in vrijwel ieder interieur laten passen. Heb je bijvoorbeeld een modern interieur? Dan past een houten visgraat parket vloer perfect. Wil je echter een klassiek interieur creëren? Dan kun je nog steeds perfect voor de houten vloer kiezen!

Meeste houtsoorten kunnen perfect met vloerverwarming

Een ander voordeel van hout is dat het snel de temperatuur van de ruimte aanneemt. Als je bijvoorbeeld voor een tegel vloer kiest, blijft deze erg lang koud als je in de ochtend beneden komt. De houten vloer neemt echter zeer snel de temperatuur van de ruimte aan. Hierdoor kun je er erg fijn met blote voeten overheen lopen. Daarnaast zijn de meeste houtsoorten ook geschikt voor vloerverwarming. Hierdoor kun je de woning op een effectieve manier verwarmen. Let er wel op dat niet alle soorten hout geschikt zijn om vloerverwarming onder te leggen.

Houten vloeren zijn makkelijk te onderhouden

Het onderhouden van een vloer kan veel tijd in beslag nemen. Een houten vloer is echter vrij gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft hem namelijk alleen maar te stofzuigen. Daarnaast is het verstandig om de vloer af en toe te dweilen met een vochtige doek. Ook mag je bij de parketvloer een klein beetje zeep gebruiken. Als je de vloer echt wilt laten stralen, kun je er periodiek voor kiezen om hem met onderhoudsolie te behandelen. Dit is afhankelijk van de exacte afwerking van de vloer.

Hout is een duurzaam materiaal

Tot slot is hout een zeer duurzaam materiaal. Dit komt omdat het niet bestaat uit kunststof of meerdere materialen. Ook gaat een houten vloer jarenlang mee. Hierdoor is het een zeer goede investering. Een goede houten vloer kan soms wel een leven lang mee gaan. Zijn er krassen in de vloer gekomen? Dan kun je de vloer schuren om deze krassen weg te halen. Vervolgens zet je de vloer weer in een lak of olie en hij ziet er weer als nieuw uit! Zo geniet

je maximaal van de vloer!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën