Antwoord op al jouw vragen over Nobre Cál 

Halfverharding is 100% natuurlijk, vraagt om weinig onderhoud én heeft ook nog eens een mooie uitstraling. Overweeg jij om jouw tuin, paden of terrein te verharden met Nobre Cál halfverharding, maar zou je er eigenlijk eerst wel meer over willen weten? In dit artikel geven we je antwoord op al jouw brandende vragen over Nobre Cál. 

Wat is Nobre Cál?

Nobre Cál is een fijnkorrelig breekmateriaal dat zeer geschikt is als halfverharding voor verschillende doeleinden. Dit materiaal is afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente en het heeft een hoog gehalte calciumcarbonaat. Het is dus een restproduct dat vrijkomt in steengroeven. Dankzij het hoge gehalte calciumcarbonaat heeft deze vorm van verharding perfecte civieltechnische eigenschappen, waardoor het zwaar belast kan worden. Door dit restproduct in te zetten als vorm van verharding wordt verspilling tegengegaan en kan iedereen genieten van de voordelen van dit soort verharding!

Wat zijn de voordelen van Nobre Cál?

Steeds vaker kiezen gemeenten, recreatieparken en bedrijven voor Nobre Cál als halfverharding voor de tuin en dat vinden wij niet gek. Deze soort halfverharding kent namelijk vele voordelen. Zo zorgt de hoge hardheid van deze vorm van halfverharding ervoor dat de verharding zwaar belast kan worden en beschadigingen nagenoeg niet voorkomen. Omdat het oppervlak bovendien vrijwel ondoordringbaar is, krijgen onkruid en algenvorming weinig kans, waardoor de uitstraling van de verharding bewaard blijft en het nagenoeg geen onderhoud behoeft. Chemische bestrijding van onkruid is dan niet meer nodig, wat vanzelfsprekend weer goed is voor het milieu. Het fijne van Nobre Cál is dat je het zelf zou kunnen aanleggen, maar je kunt het natuurlijk ook uitbesteden aan een professioneel bedrijf. 

Waar kan Nobre Cál worden toegepast? 

Doordat Nobre Cál in verschillende kleuren beschikbaar is, is ook voor elke situatie een passende oplossing. Zo kan Nobre Cál worden gebruikt voor bijvoorbeeld verharding van fiets- en wandelpaden en wegen, maar ook voor publiekelijke plekken. Natuurgebieden, parken, publiek toegankelijke tuinen en begraafplaatsen bijvoorbeeld. Of wat dacht je van speelplaatsen en pleinen? Dankzij de hoge hardheid en natuurlijke kleuren is Nobre Cál halfverharding zeer geschikt voor het op stijlvolle en duurzame wijze verharden van allerlei ondergronden!

Kent Nobre Cál ook nadelen?

Nobrecal heeft als klein nadeel dat het met droog weer wat stoffig kan zijn. Daarnaast is het niet mogelijk om deze vorm van verharding schoon te maken. Gelukkig kan zo nu en dan een beetje regen ervoor zorgen dat jouw halfverharding schoon blijft. Let op, ook het aanleggen van kronkelpaden of ronde vormen is niet mogelijk met Nobre Cál. 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom de trap en keuken vaak een renovatie nodig hebben

In veel huizen zijn de trap en de keuken twee…

Read More
thumb-img
Waarom er spouwmuurisolatie gebruikt wordt

Spouwmuurisolatie is een populaire en effectieve methode om de thermische…

Read More
thumb-img
Bouwvoertuigen: De Krachtpatsers op de Bouwplaats

In de wereld van de bouw zijn er krachtpatsers die…

Read More
thumb-img
Heftruck gebruiken voor klusjes rondom je huis

Bij het denken aan een heftruck, schiet waarschijnlijk direct het…

Read More
thumb-img
De vele voordelen van een Bureau Infrarood Paneel

In de wereld van verwarmingssystemen zijn er talloze opties om…

Read More
  • Categorieën