5 redenen om meer planten in huis te hebben

Er zijn heel veel manieren om jouw huis een fijne uitstraling te geven. Dit kan door middel van leuke accessoires of mooie meubels, maar er is ook iets anders waarmee je echt het verschil kunt maken: planten. Meer groen in huis brengt heel wat voordelen met zich mee: waar wacht jij nog op? Onder andere https://www.roessink.com biedt meer inzicht in jouw mogelijkheden als het gaat om een groen interieur. Hier vind je in ieder geval alvast 5 redenen om meer planten in huis te hebben.

1: Meer schone lucht in huis

Planten zorgen ervoor dat kooldioxide in huis vermindert door dit om te zetten in zuurstof. Dit betekent dat planten zorgen voor een verbeterde luchtkwaliteit in huis. Er zijn verschillende luchtzuiverende planten beschikbaar die je hier extra goed voor kunt inzetten. Over het algemeen geldt dat onder andere de lepelplant, de krulvaren en de sanseveria zorgen voor verbeterde luchtkwaliteit. Snel naar het tuincentrum dus!

2: Betere akoestiek

In de tweede plaats zorgen planten ook voor een verbeterde akoestiek in huis. Bladeren van planten absorberen achtergrondgeluiden en dus verbetert de akoestiek. Dit is vooral aangenaam wanneer je net een nieuw huis hebt of wanneer je een kantoor aan huis hebt waar je rustig wilt kunnen werken. Onder andere met groene wanden is dit heel goed de realiseren en daarnaast ziet het er ook nog eens heel indrukwekkend uit.

3: Meer sfeer

Natuurlijk zorgen planten ook voor de nodige sfeer in huis. Zodra je ergens wat groen neerzet, fleurt het de kamer meteen helemaal op en daar wordt je zelf ook vrolijker van. Wanneer je op zoek bent naar een manier om je huis gezelliger te maken, is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan het tuincentrum om hier eens wat inspiratie op te doen. De ruime keuze uit heel veel mooie planten zorgt er zeker voor dat je iets gaat vinden dat aan je wensen voldoet.

4: Verbeterde nachtrust

Wist je dat planten ook zorgen voor een betere nachtrust? Met name luchtzuiverende planten zorgen voor een beter luchtklimaat in de slaapkamer en dus ook voor meer zuurstof. Dit zorgt er weer voor dat jij beter gaat slapen. Je kunt er voor kiezen om planten boven je bed te hangen om je slaapkwaliteit te verbeteren. Daarbij komt ook dat planten een rustgevende uitstraling hebben en dit zal je nachtrust ook zeker bevorderen.

5: Goede concentratie en gemoedstoestand

Door het feit dat planten zorgen voor een schonere lucht, heeft dit ook invloed op jouw gemoedstoestand. Je kunt je beter concentreren en je werkt een stuk productiever. Planten in een ruimte zorgen voor focus. Groen heeft een rustgevende werking waardoor je minder vermoeid bent en je volop productief kunt zijn. Ook voor op kantoor zijn planten dan ook de perfecte aanvulling.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën