Zelf een tuinbank maken in 3 stappen

Het is altijd leuk om zelfgemaakte meubels te hebben. Ten eerste is het natuurlijk heel origineel, niemand heeft hetzelfde meubel als jij. Daarnaast is het goedkoper dan wanneer je een nieuw exemplaar koopt. Daarbij is het ook nog eens super leuk en ontspannend om lekker te klussen. Ideaal dus! Het wordt weer warmer buiten dus de tuinmeubelen mogen weer naar buiten. Goed moment dus om zelf een tuinbank te maken. Wij leggen je uit hoe je dit kan doen.

Het frame

We beginnen natuurlijk altijd met het maken van  het frame. Steigerhout is hiervoor het ideale materiaal. Bovendien is het niet duur en kun je het makkelijk halen bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt. Eerst moet je het hout nog even voorbewerken. Maak eerst het hout goed schoon met een nat doekje. Daarna kun je het gaan schuren met bijvoorbeeld een makita schuurmachine. Als je het hout geschuurd hebt kijk je welke afmetingen je nodig hebt. Vervolgens zaag je het hout op de juiste plek af met een  makita decoupeerzaag. Nu is het een kwestie van de planken aan elkaar monteren. Dit kun je op twee manieren doen: met schroeven of met lijm. Monteer de planken zodanig aan elkaar totdat je een mooi onderstuk en bovenstuk hebt. Vervolgens bevestig je het onder- en bovenstuk aan elkaar. Dit moet je wel met een schroefmachine doen zodat het goed blijft zitten

De armleuningen

Als je wilt kun je ook nog armleuning maken bij je tuinbankje. Dit is eigenlijk heel eenvoudig. Eerst meet je hoe lang je armleuningen moeten worden en zaag je de planken op de goede hoogte af zodat ze lang genoeg zijn. Vervolgens lijm of schroef je de planken weer aan elkaar. Al het hout dat je gebruikt moet je natuurlijk eerst bewerken voordat je het kan gebruiken (schuren en schoonmaken).

Afwerken

Nu hoef je het meubel alleen nog maar even af te werken! Dit doe je door het bankje in te smeren met een afwerkmiddel zoals beits. Omdat het meubel buiten komt te staan en dus veel wordt blootgesteld aan wind en regen, raden we je aan om minimaal drie lagen te gebruiken.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Soorten uitbreidingen aan je huis

Soorten uitbreidingen aan je huis Uitbreidingen aan je huis kunnen…

Read More
thumb-img
Het belang van installatiebedrijven

Installatiebedrijven spelen een essentiële rol in de bouw- en technieksector,…

Read More
thumb-img
De keuze tussen DIY en professionele overkappingen

Het toevoegen van een overkapping aan je huis kan een…

Read More
thumb-img
Budgetvriendelijke keukenrenovaties: haal meer uit je geld

Keukendeurtjes en keuken kopen zijn twee aspecten die onlosmakelijk verbonden…

Read More
thumb-img
In deze sectoren zijn afdekzeilen van belang

In Nederland kan het weer erg onvoorspelbaar zijn. Regen, wind,…

Read More
  • Categorieën