Zelf een tuinbank maken in 3 stappen

Het is altijd leuk om zelfgemaakte meubels te hebben. Ten eerste is het natuurlijk heel origineel, niemand heeft hetzelfde meubel als jij. Daarnaast is het goedkoper dan wanneer je een nieuw exemplaar koopt. Daarbij is het ook nog eens super leuk en ontspannend om lekker te klussen. Ideaal dus! Het wordt weer warmer buiten dus de tuinmeubelen mogen weer naar buiten. Goed moment dus om zelf een tuinbank te maken. Wij leggen je uit hoe je dit kan doen.

Het frame

We beginnen natuurlijk altijd met het maken van  het frame. Steigerhout is hiervoor het ideale materiaal. Bovendien is het niet duur en kun je het makkelijk halen bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt. Eerst moet je het hout nog even voorbewerken. Maak eerst het hout goed schoon met een nat doekje. Daarna kun je het gaan schuren met bijvoorbeeld een makita schuurmachine. Als je het hout geschuurd hebt kijk je welke afmetingen je nodig hebt. Vervolgens zaag je het hout op de juiste plek af met een  makita decoupeerzaag. Nu is het een kwestie van de planken aan elkaar monteren. Dit kun je op twee manieren doen: met schroeven of met lijm. Monteer de planken zodanig aan elkaar totdat je een mooi onderstuk en bovenstuk hebt. Vervolgens bevestig je het onder- en bovenstuk aan elkaar. Dit moet je wel met een schroefmachine doen zodat het goed blijft zitten

De armleuningen

Als je wilt kun je ook nog armleuning maken bij je tuinbankje. Dit is eigenlijk heel eenvoudig. Eerst meet je hoe lang je armleuningen moeten worden en zaag je de planken op de goede hoogte af zodat ze lang genoeg zijn. Vervolgens lijm of schroef je de planken weer aan elkaar. Al het hout dat je gebruikt moet je natuurlijk eerst bewerken voordat je het kan gebruiken (schuren en schoonmaken).

Afwerken

Nu hoef je het meubel alleen nog maar even af te werken! Dit doe je door het bankje in te smeren met een afwerkmiddel zoals beits. Omdat het meubel buiten komt te staan en dus veel wordt blootgesteld aan wind en regen, raden we je aan om minimaal drie lagen te gebruiken.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom een tweede huis in Spanje kopen een super idee is!

Je overweegt al een tijdje om er een tweede huis…

Read More
thumb-img
Tips voor het vinden van het perfecte huis

Een huis kopen is een belangrijke gebeurtenis in je leven.…

Read More
thumb-img
Een aanbouw tegen de erfgrens? Houd hier rekening mee

Het is op verschillende manieren mogelijk om ruimer te gaan…

Read More
thumb-img
Zo zorg je voor een brandveilig huis

Je wilt natuurlijk ten alle tijden voorkomen dat er brand…

Read More
thumb-img
Alles wat je moet weten over de KLIC-melding

Heb jij verbouwplannen? Wil je bijvoorbeeld een stuk aanbouwen bij…

Read More
  • Categorie├źn