Winter: radiator of klimaatplafond?

Nu het winter is, hebben we te maken met regen, stormachtig weer, maar ook weer afkoelende temperaturen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je na een lange dag heerlijk wilt neerploffen op de bank in een lekker opgewarmde woonkamer of slaapkamer. Je denkt dan direct aan een radiator, dat je die op het hoogste stand zet zodat de ruimte heerlijk warm wordt. Maar, heb je ook wel eens gehoord van een klimaatplafond? Lees hieronder verder wat de voordelen hiervan zijn vergeleken met een radiator.

Klimaatplafond

Een klimaatplafond is een klimaatsysteem dat uit een metalen constructie bestaat. Hiermee is het mogelijk om ruimtes zowel te verkoelen als te verwarmen in tegenstelling tot het hebben van een aparte airco en radiator. Het werkt voornamelijk door stroming van water, waaronder er geen tochtproblemen ontstaan en ook minder energie wordt verbruikt.

De voordelen

Vergeleken met een radiator heeft een klimaatplafond enkele voordelen. Eén van de meest kenmerkende voordelen is het feit dat het energiezuinig is. Zoals eerder vermeld, verbruikt het minder energie omdat het voornamelijk werkt op waterstroming. Dit houdt in dat het watertemperatuur gemakkelijk verwarmd kan worden zodat de ruimte ook de gewenste temperatuur behaalt. Hiermee bespaar je niet alleen energieverbruik, maar ook nog eens energiekosten.

Gezondheid

Overigens is het niet alleen gunstig voor de portemonnee om een klimaatplafond te installeren, maar ook voor de gezondheid. Het zorgt er namelijk voor dat er geen droge lucht vrij komt, in tegenstelling tot een radiator, wat voor ademhalingsproblemen kan zorgen bij mensen die bijvoorbeeld een allergie hebben of problemen ervaren met ademhaling. Zo kun je niet alleen gerust werken in een ruimte waar een plafond staat geïnstalleerd, maar kun je ook eindelijk een goede nachtrust pakken. Daarnaast ervaar je ook geen geluidsoverlast. Bij een radiator hoor je weleens geruis door de buizen heen, maar daar hoef je hierbij geen zorgen over te maken.

Onderhoud klimaatplafond

Het is natuurlijk ook vanzelfsprekend dat er vragen ontstaan over het onderhoud. Hoe onderhoud ik een klimaatplafond? Dit is eenvoudig: een klimaatplafond is namelijk vrijwel onderhoudsvrij, dus bespaar je hier ook nog eens de kosten van. Mocht je het toch willen schoonmaken, dan kun je eenvoudig het oppervlak uitnemen en reinigen met een speciaal schoonmaakmiddel hiervoor.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Kies de beste architect Nijmegen

Ben jij van plan om een gebouw te laten bouwen,…

Read More
thumb-img
Keuken op maat kopen met voldoende bewegingsruimte

kopen stelt je in staat om je beschikbare keukenruimte maximaal…

Read More
thumb-img
VCA Online: de moderne manier van lesgeven

Dankzij de VCA online cursus hoef jij niet meer jouw…

Read More
thumb-img
Hoe kun je ramen goed isoleren?

Hoewel de energie-efficiëntie van ramen zeer technisch is, wordt het…

Read More
thumb-img
Wat is Cradle to Cradle?

Cradle to Cradle wordt niet vaak gebruikt en dus komt…

Read More
  • Categorieën