Wat je moet weten over lamellenafdekking

Als je een zwembad hebt, zijn er allerlei verschillende middelen om er het beste zwembad van te maken. Als je de warmte van je zwembad wilt vasthouden kan je bijvoorbeeld lamellenafdekking aanschaffen. Lamellenafdekking komt in veel verschillende soorten en maten en heeft veel voordelen. We gaan in dit artikel wat vertellen over verschillende soorten lamellenafdekking en de voordelen die daarbij komen kijken.

Solar lamellen

Naast dat solar lamellen er stijlvol uitzien, zijn solar lamellen een erg duurzame variant van lamellenafdekking. Doordat de bovenkant van de lamellen transparant is, komen zonnestralen en warmte er snel en goed doorheen. De onderkant van de lamellen is zwart, waardoor de warmte goed vastgehouden wordt. Het gevolg hiervan is dat het water ook warm is wanneer het buiten kouder wordt. Dit komt doordat de warmte van de zon wordt opgenomen en vastgehouden. Je kan dan ook nog lekker een duik in het voor- of najaar nemen. Ook bespaar je op energiekosten doordat je het water minder vaak op hoeft te warmen. Je kan voor nog meer info over lamellen zwembadafdekking kijken op zwembadafdekkingvervangen.nl

Polycarbonaat of PVC lamellen

Je kan ook nog kiezen uit polycarbonaat lamellen of PVC lamellen. PVC lamellen worden gebruikt om het verdampen van water te beperken. PVC lamellen zijn ook heel erg goed voor de energiebesparing; het voorkomt tot 80 procent van het totale energieverlies van je zwembad. Een groot nadeel van PVC lamellen is dat ze gevoelig zijn voor UV-straling van de zon. PVC is goedkoper dan polycarbonaat, maar het heeft ook een kortere levensduur. Houd dit dus wel in gedachten bij het maken van je keuze. Je hebt dus ook polycarbonaat lamellen. Dit materiaal is beter bestand tegen hagel en storm, minder gevoelig voor UV-stralen en gaat veel langer mee dan PVC-lamellen. Het is dus een kwalitatief beter model, maar deze lamellen zijn wel duurder.

Inbouw of opbouw lamellenafdekking

Je kan ook nog kiezen of je je lamellenafdekking wilt inbouwen of niet. Door de lamellenafdekking te laten inbouwen is hij helemaal uit het zicht zodra je hem opent. Dat komt omdat het dan wordt verwerkt onder het terras of onderaan in je zwembad. Je hebt op die manier alle ruimte in en rondom het zwembad. Je kan ook kiezen voor een opbouw afwerking.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorieën