Verkoop je oude pallets door

Heb jij een (eigen) bedrijf en beschik jij over veel pallets die niet meer worden gebruikt? Gooi deze dan niet weg! Je kunt je oude pallets namelijk ook heel eenvoudig verkopen. Bedrijven, zoals Palletcentrale.nl, kopen oude pallets in. De pallets kunnen zeer gemakkelijk bij jou op het werk worden opgehaald. Hier krijg je dan ook nog eens een leuk centje voor. Op die manier geef jij jouw oude pallets een tweede leven én kun jij nog wat geld overhouden ook. Dit is natuurlijk goed voor het milieu en ook fijn voor jouw portemonnee. In deze tekst leggen wij jou uit hoe jij jouw oude pallets kunt verkopen en hoe dit in zijn werking gaat.

Pallets op laten halen bij jouw werk

Ga jij jouw Oude pallets verkopen? Dan kun jij deze op laten halen bij je werk. Zorg er dan voor dat alle overtollige en oude pallets in rijen opgestapeld zijn en maak foto’s voor het bedrijf dat ze van jou overkoopt. Op die manier kunnen zij zien in welke staat de pallets zijn en of zij deze willen hebben. Vervolgens kun je een afspraak met hen maken over het ophalen van de pallets. Zorg wel dat je beschikt over een heftruck waarmee de pallets opgetild kunnen worden. De pallets kunnen dan makkelijk vervoerd worden en worden meegenomen door het bedrijf. Hoe beter jouw pallets eruit zien, hoe meer geld jij zult krijgen voor de pallets.

De oude pallets recyclen

Zijn de pallets in slechte staat en kunnen deze niet meer gerepareerd worden? Dan zijn deze te versleten om nog gebruikt te worden. Deze worden dan niet gewoon weggegooid. De pallets kunnen namelijk gerecycled worden. Houten pallets worden versnipperd tot kleine stukje hout. Met deze snippers is het mogelijk om nieuwe materialen te maken. Bovendien kan er met de snippers energie worden opgewekt. Deze energie is groen en goed voor de aarde. De kunststof pallets kunnen worden gerecycled en worden omgesmolten tot andere plastic materialen. Door de pallets die niet meer gebruikt kunnen worden in te leveren, wordt er alsnog iets goeds mee gedaan. De pallets zijn dus nog steeds ergens goed voor.

Pallets repareren en hergebruiken

Wanneer de pallets nog in redelijke staat zijn, kunnen deze nog worden gebruikt. Sommige houten pallets moeten eerst worden gerepareerd. Met kunststof pallets is dit niet mogelijk. Is een kunststof pallet (ernstig) beschadigd? Dan wordt deze al gauw gerecycled. Houten pallets zijn eenvoudig te repareren en kunnen vaker worden hergebruikt. Na de benodigde reparaties zien de pallets er weer zo goed als nieuw uit. Deze kunnen dan worden doorverkocht aan andere bedrijven. Voor hen zijn de pallets zo goed als nieuw, maar er hoeven niet nieuwe bomen voor gekapt te worden. Bovendien scheelt het erg veel in de productiekosten, waardoor de pallets goedkoper verkocht kunnen worden.

Hoeveel geld krijg ik voor mijn pallets?

De hoeveelheid geld die jij terug krijgt voor jouw pallets verschilt. Zijn de pallets zo goed als nieuw? Dan krijg je een stuk meer geld terug dan wanneer deze te versleten zijn om nog te gebruiken.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe werkt de Airrex heater en wat maakt het een populaire keuze?

Verwarming is een essentiële factor voor comfort en welzijn, vooral…

Read More
thumb-img
De grootste voordelen  die er zijn van all-in-one laserprinters

In de moderne wereld van zakelijke technologie zijn efficiëntie en…

Read More
thumb-img
Dit kun je allemaal doen met PVC buizen

PVC buizen worden vooral gebruikt in technische industrieën. Dit is…

Read More
thumb-img
Hoe richt je jouw keuken het best in?

Bij het inrichten van een keuken zijn er bepaalde elementen…

Read More
thumb-img
Hoe kies je de juiste verf voor buitenprojecten?

Buitenprojecten zijn een geweldige manier om je huis op te…

Read More
  • Categorieën