Verkoop je oude pallets door

Heb jij een (eigen) bedrijf en beschik jij over veel pallets die niet meer worden gebruikt? Gooi deze dan niet weg! Je kunt je oude pallets namelijk ook heel eenvoudig verkopen. Bedrijven, zoals Palletcentrale.nl, kopen oude pallets in. De pallets kunnen zeer gemakkelijk bij jou op het werk worden opgehaald. Hier krijg je dan ook nog eens een leuk centje voor. Op die manier geef jij jouw oude pallets een tweede leven én kun jij nog wat geld overhouden ook. Dit is natuurlijk goed voor het milieu en ook fijn voor jouw portemonnee. In deze tekst leggen wij jou uit hoe jij jouw oude pallets kunt verkopen en hoe dit in zijn werking gaat.

Pallets op laten halen bij jouw werk

Ga jij jouw Oude pallets verkopen? Dan kun jij deze op laten halen bij je werk. Zorg er dan voor dat alle overtollige en oude pallets in rijen opgestapeld zijn en maak foto’s voor het bedrijf dat ze van jou overkoopt. Op die manier kunnen zij zien in welke staat de pallets zijn en of zij deze willen hebben. Vervolgens kun je een afspraak met hen maken over het ophalen van de pallets. Zorg wel dat je beschikt over een heftruck waarmee de pallets opgetild kunnen worden. De pallets kunnen dan makkelijk vervoerd worden en worden meegenomen door het bedrijf. Hoe beter jouw pallets eruit zien, hoe meer geld jij zult krijgen voor de pallets.

De oude pallets recyclen

Zijn de pallets in slechte staat en kunnen deze niet meer gerepareerd worden? Dan zijn deze te versleten om nog gebruikt te worden. Deze worden dan niet gewoon weggegooid. De pallets kunnen namelijk gerecycled worden. Houten pallets worden versnipperd tot kleine stukje hout. Met deze snippers is het mogelijk om nieuwe materialen te maken. Bovendien kan er met de snippers energie worden opgewekt. Deze energie is groen en goed voor de aarde. De kunststof pallets kunnen worden gerecycled en worden omgesmolten tot andere plastic materialen. Door de pallets die niet meer gebruikt kunnen worden in te leveren, wordt er alsnog iets goeds mee gedaan. De pallets zijn dus nog steeds ergens goed voor.

Pallets repareren en hergebruiken

Wanneer de pallets nog in redelijke staat zijn, kunnen deze nog worden gebruikt. Sommige houten pallets moeten eerst worden gerepareerd. Met kunststof pallets is dit niet mogelijk. Is een kunststof pallet (ernstig) beschadigd? Dan wordt deze al gauw gerecycled. Houten pallets zijn eenvoudig te repareren en kunnen vaker worden hergebruikt. Na de benodigde reparaties zien de pallets er weer zo goed als nieuw uit. Deze kunnen dan worden doorverkocht aan andere bedrijven. Voor hen zijn de pallets zo goed als nieuw, maar er hoeven niet nieuwe bomen voor gekapt te worden. Bovendien scheelt het erg veel in de productiekosten, waardoor de pallets goedkoper verkocht kunnen worden.

Hoeveel geld krijg ik voor mijn pallets?

De hoeveelheid geld die jij terug krijgt voor jouw pallets verschilt. Zijn de pallets zo goed als nieuw? Dan krijg je een stuk meer geld terug dan wanneer deze te versleten zijn om nog te gebruiken.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Vloerkleden en verbouwen: Zo kies je de juiste vloerkleden voor jouw verbouwde ruimte

Als je aan het verbouwen bent, denk je waarschijnlijk al…

Read More
thumb-img
Wat kan je na het doen van een rechtenstudie?

In Nederland staat het studeren van rechten bekend als iets…

Read More
thumb-img
Hoe kun je geld besparen op je vaste lasten?

Het leven is steeds duurder aan het worden. Daarom is…

Read More
thumb-img
Dingen die je moet weten over het renoveren van een zwembad!

Verbleekte folie, scheuren in het beton, tegels en kunststof of…

Read More
thumb-img
Verkoop je oude pallets door

Heb jij een (eigen) bedrijf en beschik jij over veel…

Read More
  • Categorieën