Verbouwen? Drie redenen waarom verhuizen beter kan zijn!

Een woning is een behoorlijke investering. Dat betekent echter niet dat de woning die je koopt daarom per se voor het leven is. Misschien heb je een gezin gekregen, misschien is je smaak veranderd door de jaren heen of misschien heb je gewoon ruimtegebrek. In een dergelijke situatie kan je kiezen om te verbouwen of je kunt verhuizen. De woning aanpassen is voor veel mensen de logische keuze. Maar moet dat wel de logische keuze zijn? Beide opties hebben hun voor- en nadelen maar er zijn wel degelijk heel wat redenen om te kiezen voor verhuizen.

Ruimtegebrek valt niet altijd op te lossen

Ga je verbouwen? Dan is het niet altijd mogelijk om ruimtegebrek op te lossen. Je zit hoe dan ook vast aan de oppervlakte van de grond en vaak zijn er ook regels en wetten betreffende de mogelijkheden die je hebt. Een mooie uitbouw of het ombouwen van een garage kan heel wat problemen oplossen maar is dus niet altijd echt een optie. Kies je voor verhuizen? Dan spreekt het voor zich dat je kiest voor een woning waar er geen problematiek is rond ruimtegebrek. Het probleem is gelijk opgelost en je hebt er zelf de handen niet eens uit de mouwen voor moeten steken.

Een betere buurt

Een eigen huis verbouwen betekent natuurlijk dat je in dezelfde buurt blijft wonen. Dat kan een voordeel zijn maar ook een nadeel. Misschien wil je net dichter bij het werk of bij de school van de kinderen gaan wonen. Misschien ben je gewoon geen fan van de buren. Als je verhuist liggen alle opties open en kan je ook in een betere buurt gaan wonen. Een buurt waar je bijvoorbeeld dichter bij de winkels zit of waar het veiliger is. Zo kan je bijvoorbeeld verhuizen uit Tilburg of net naar Tilburg of ergens anders verhuizen.

Het kostenplaatje

Een nieuw huis kopen en jouw ouden huis ontruimen in Tilburg of ergens anders kost geld. Maar verbouwen kost ook heel wat geld en kan al snel duurder uitvallen. Als je zelf weinig tot geen ervaring hebt met dergelijke werken en alles moet uitbesteden kan een simpele verbouwing al een hele duit kosten. Kies je voor verhuizen? Dan betaal je de waarde van het huis en trek je er meteen in. Een stuk handiger!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Bouwafval en sloopafval: wat doe je ermee?

Als je weleens iets hebt gebouwd, verbouwd of gesloopt dan…

Read More
thumb-img
De voordelen van kunstgras

Je eigen grasmat, veel mensen vinden dit erg leuk en…

Read More
thumb-img
Verbouwen? Drie redenen waarom verhuizen beter kan zijn!

Een woning is een behoorlijke investering. Dat betekent echter niet…

Read More
thumb-img
Hoe kun je glas op een juiste manier inzamelen?

Glas inzamelen is belangrijk, daarom doen we het bijna allemaal.…

Read More
thumb-img
Hoe kies je een goed huis?

Hoe kies je de ideale woning voor jouw gezin? Voor…

Read More
  • Categorie├źn