Tijd voor een badkamer make-over? Hier een paar tips!

Vind je het tijd voor een badkamer make-over? Maak je dan niet druk, met een paar kleine veranderingen kun je de hele uitstraling veranderen. Voordat je aan de slag gaat is het van belang dat je op onderzoek uit gaat. Welke stijl vind je mooi? En wat voor sfeer wil je creëren? Je kunt ervoor kiezen om een moodboard te maken zodat je precies weet wat nodig is. Gelukkig zijn er veel budgetproof mogelijkheden, je hoeft dus niet veel geld kwijt te zijn aan het vernieuwen van een badkamer. We hebben drie tips voor je op een rijtje gezet zodat jij jouw droombadkamer kunt realiseren.

Decoratie

De decoratie speelt een grote rol als het gaat om de uitstraling van een badkamer. Je hoeft dus niet meteen allemaal nieuwe badmeubels uit te zoeken om een badkamer anders te doen laten lijken. Een mooie grote spiegel, leuke vaasjes of een paar kleine plantjes kunnen al een hele andere sfeer brengen. Badkamers ogen vaak erg chaotisch omdat de meeste mensen veel producten in het zicht hebben staan. Om een badkamer rustiger te laten ogen kun je mooie opbergdozen aanschaffen zodat de producten niet in een oogopslag zichtbaar zijn. Daarnaast kun je een luxe uitstraling creëren door een paar kaarsjes neer te zetten of een mooie badplank van hout aan te schaffen. Dit is niet alleen erg mooi, maar ook nog handig wanneer je iets wilt drinken als je in bad ligt. Dit soort aanpassingen kunnen al een groot verschil maken en hoeft niet veel te kosten.

Kleuren veranderen

Mochten de kleuren op de wanden van de badkamer je toch blijven storen, dan kun je ervoor kiezen om tegelverf te gebruiken. Deze verf is verkrijgbaar in allemaal verschillende kleuren en is erg handig in gebruik. Ook als je twee linkerhanden hebt kun je deze verf aanbrengen. Voordat je nieuwe tegels uitkiest kun je dus beter dit eens proberen. Daarnaast is het ook nog een relatief goedkope optie.

Badkamermeubels

Het aanschaffen van nieuwe badkamermeubels is niet goedkoop. Een compleet nieuwe set kost vaak honderden euro’s. Wanneer de meubelen nog goed zijn, maar ze wel een likje verf kunnen gebruiken dan is dit een leuk DIY project. Vaak zien meubelen er in een andere kleur heel anders uit. Mocht dit niet naar wens zijn dan kun je er ook voor kiezen om mooie houten planken te laten plaatsen en deze te gebruiken als opslagplaats voor alles wat je nodig hebt in de badkamer. Deze kun je bevestigen met industriele plankdragers zodat ze goed vast zitten. Je kunt zelfs de wastafel op deze plank plaatsen. Dit zorgt voor een prachtige industriële look.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorieën