Tijd voor een badkamer make-over? Hier een paar tips!

Vind je het tijd voor een badkamer make-over? Maak je dan niet druk, met een paar kleine veranderingen kun je de hele uitstraling veranderen. Voordat je aan de slag gaat is het van belang dat je op onderzoek uit gaat. Welke stijl vind je mooi? En wat voor sfeer wil je creëren? Je kunt ervoor kiezen om een moodboard te maken zodat je precies weet wat nodig is. Gelukkig zijn er veel budgetproof mogelijkheden, je hoeft dus niet veel geld kwijt te zijn aan het vernieuwen van een badkamer. We hebben drie tips voor je op een rijtje gezet zodat jij jouw droombadkamer kunt realiseren.

Decoratie

De decoratie speelt een grote rol als het gaat om de uitstraling van een badkamer. Je hoeft dus niet meteen allemaal nieuwe badmeubels uit te zoeken om een badkamer anders te doen laten lijken. Een mooie grote spiegel, leuke vaasjes of een paar kleine plantjes kunnen al een hele andere sfeer brengen. Badkamers ogen vaak erg chaotisch omdat de meeste mensen veel producten in het zicht hebben staan. Om een badkamer rustiger te laten ogen kun je mooie opbergdozen aanschaffen zodat de producten niet in een oogopslag zichtbaar zijn. Daarnaast kun je een luxe uitstraling creëren door een paar kaarsjes neer te zetten of een mooie badplank van hout aan te schaffen. Dit is niet alleen erg mooi, maar ook nog handig wanneer je iets wilt drinken als je in bad ligt. Dit soort aanpassingen kunnen al een groot verschil maken en hoeft niet veel te kosten.

Kleuren veranderen

Mochten de kleuren op de wanden van de badkamer je toch blijven storen, dan kun je ervoor kiezen om tegelverf te gebruiken. Deze verf is verkrijgbaar in allemaal verschillende kleuren en is erg handig in gebruik. Ook als je twee linkerhanden hebt kun je deze verf aanbrengen. Voordat je nieuwe tegels uitkiest kun je dus beter dit eens proberen. Daarnaast is het ook nog een relatief goedkope optie.

Badkamermeubels

Het aanschaffen van nieuwe badkamermeubels is niet goedkoop. Een compleet nieuwe set kost vaak honderden euro’s. Wanneer de meubelen nog goed zijn, maar ze wel een likje verf kunnen gebruiken dan is dit een leuk DIY project. Vaak zien meubelen er in een andere kleur heel anders uit. Mocht dit niet naar wens zijn dan kun je er ook voor kiezen om mooie houten planken te laten plaatsen en deze te gebruiken als opslagplaats voor alles wat je nodig hebt in de badkamer. Deze kun je bevestigen met industriele plankdragers zodat ze goed vast zitten. Je kunt zelfs de wastafel op deze plank plaatsen. Dit zorgt voor een prachtige industriële look.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe je op 7 creatieve manieren een donkere kamer kunt opfleuren

Snel een sombere en donkere kamer in een woning opfleuren…

Read More
thumb-img
De mogelijkheden voor het verwarmen van water

Wanneer je gaat verbouwen, is het goed om meteen te…

Read More
thumb-img
Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en…

Read More
thumb-img
Efficiënt gebruik van CNC bedfreesmachines: Praktische tips voor optimalisatie van productie

CNC bedfreesmachines zijn essentiële apparaten in de moderne maakindustrie. Het…

Read More
thumb-img
Optimaliseren van magazijnwerkzaamheden: De voordelen van elektrische heftrucks

De wereld van magazijnbeheer heeft een opmerkelijke verschuiving meegemaakt naar…

Read More
  • Categorieën