Lek in huis wat nu?

Een lek in huis is een vervelend probleem. Als het gaat om een kleine lekkage dan kunt u proberen  om met emmers of pannen het water op te vangen. Maar als het gaat om een grote lekkage dan zijn  emmers en pannen waarschijnlijk niet voldoende om het water op te vangen. Maar wat is de oorzaak  van het lek en waar is het lek ontstaan? En misschien nog belangrijker wilt u antwoord krijgen op de  vraag lek in huis wat nu te doen? Hieronder vertellen we u meer over de oorzaken en wat u het beste  kunt doen.  

Lek in huis wat nu – de oorzaak achterhalen 

Een lek kan meerdere oorzaken hebben. In de meeste gevallen gaat het om een defecte cv-ketel, een  gesprongen of een gebarsten waterleiding in huis. Maar het kan ook zijn dat het een lekkage aan de  riolering is of dat u problemen hebt met de aansluitingen van uw sanitair. Zoals u kunt lezen zijn er  veel verschillende oorzaken en elke oorzaak heeft zijn eigen manier om het te verhelpen. In sommige  gevallen is het vrij eenvoudig om het lek te traceren, maar in bepaalde gevallen is het lek niet met  het blote oog zichtbaar. Dan kunt u ervoor kiezen om een professional in te huren om een  lekdetectie voor u uit te voeren.  

Wat is een lekdetectie? 

Een lekdetectie is zoals het woord al aangeeft, het detecteren van lekken. Een lekdetectie wordt  doorgaans uitgevoerd als u vochtplekken ziet op de muur of wanneer u water signaleert in de kelder,  op de grond of langs de radiator. Een lekdetectie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.  Bijvoorbeeld via een thermografische camera, via geluidsgolven of via een vochtmeting. Ook is het  mogelijk om een lekdetectie uit te voeren aan de hand van een druktest.  

Een lekdetectie laten uitvoeren 

Het antwoord op de vraag “lek in huis wat nu” is u nu hopelijk duidelijk. Een lekdetectie is dus een  van de eerste stappen die u onderneemt op het moment dat u een lek in huis vermoedt. U belt zo  snel mogelijk de otl-lekdetectie specialist die uw probleem komt verhelpen. Op die manier wordt het  lek snel opgespoort en kan het snel gerepareerd worden. Zo voorkomt u ergere schade aan uw  woning, leidingen, cv- ketel of sanitair.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe werkt de Airrex heater en wat maakt het een populaire keuze?

Verwarming is een essentiële factor voor comfort en welzijn, vooral…

Read More
thumb-img
De grootste voordelen  die er zijn van all-in-one laserprinters

In de moderne wereld van zakelijke technologie zijn efficiëntie en…

Read More
thumb-img
Dit kun je allemaal doen met PVC buizen

PVC buizen worden vooral gebruikt in technische industrieën. Dit is…

Read More
thumb-img
Hoe richt je jouw keuken het best in?

Bij het inrichten van een keuken zijn er bepaalde elementen…

Read More
thumb-img
Hoe kies je de juiste verf voor buitenprojecten?

Buitenprojecten zijn een geweldige manier om je huis op te…

Read More
  • Categorieën