Lek in huis wat nu?

Een lek in huis is een vervelend probleem. Als het gaat om een kleine lekkage dan kunt u proberen  om met emmers of pannen het water op te vangen. Maar als het gaat om een grote lekkage dan zijn  emmers en pannen waarschijnlijk niet voldoende om het water op te vangen. Maar wat is de oorzaak  van het lek en waar is het lek ontstaan? En misschien nog belangrijker wilt u antwoord krijgen op de  vraag lek in huis wat nu te doen? Hieronder vertellen we u meer over de oorzaken en wat u het beste  kunt doen.  

Lek in huis wat nu – de oorzaak achterhalen 

Een lek kan meerdere oorzaken hebben. In de meeste gevallen gaat het om een defecte cv-ketel, een  gesprongen of een gebarsten waterleiding in huis. Maar het kan ook zijn dat het een lekkage aan de  riolering is of dat u problemen hebt met de aansluitingen van uw sanitair. Zoals u kunt lezen zijn er  veel verschillende oorzaken en elke oorzaak heeft zijn eigen manier om het te verhelpen. In sommige  gevallen is het vrij eenvoudig om het lek te traceren, maar in bepaalde gevallen is het lek niet met  het blote oog zichtbaar. Dan kunt u ervoor kiezen om een professional in te huren om een  lekdetectie voor u uit te voeren.  

Wat is een lekdetectie? 

Een lekdetectie is zoals het woord al aangeeft, het detecteren van lekken. Een lekdetectie wordt  doorgaans uitgevoerd als u vochtplekken ziet op de muur of wanneer u water signaleert in de kelder,  op de grond of langs de radiator. Een lekdetectie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.  Bijvoorbeeld via een thermografische camera, via geluidsgolven of via een vochtmeting. Ook is het  mogelijk om een lekdetectie uit te voeren aan de hand van een druktest.  

Een lekdetectie laten uitvoeren 

Het antwoord op de vraag “lek in huis wat nu” is u nu hopelijk duidelijk. Een lekdetectie is dus een  van de eerste stappen die u onderneemt op het moment dat u een lek in huis vermoedt. U belt zo  snel mogelijk de otl-lekdetectie specialist die uw probleem komt verhelpen. Op die manier wordt het  lek snel opgespoort en kan het snel gerepareerd worden. Zo voorkomt u ergere schade aan uw  woning, leidingen, cv- ketel of sanitair.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Kaweco – een luxe merk dat fijne pennen aanbiedt

Wat is de merkgeschiedenis van Kaweco? Kaweco is een Duitse…

Read More
thumb-img
Zo zorg je voor een gezellige sfeer in je woonkamer

Of je nu vrienden op bezoek krijgt, of je simpelweg…

Read More
thumb-img
Basisbenodigdheden voor het verven van een binnenmuur

Ga je zelf een muur verven? Dan heb je een…

Read More
thumb-img
De voordelen van ISO 9001 certificering

Een ISO certificering is een certificaat waarmee jouw bedrijf aan…

Read More
thumb-img
Decoreer je kamer

De woonkamer van een huis is een omgeving van samenleven…

Read More
  • Categorieën