Lek in huis wat nu?
Een lek in huis is een vervelend probleem. Als het gaat om een kleine lekkage dan kunt u proberen om met emmers of pannen het water op te vangen. Maar als het gaat om een grote lekkage dan zijn emmers en pannen waarschijnlijk niet voldoende om het water op te vangen. Maar wat is de oorzaak van het lek en waar is het lek ontstaan? En misschien nog belangrijker wilt u antwoord krijgen op de vraag lek in huis wat nu te doen? Hieronder vertellen we u meer over de oorzaken en wat u het beste kunt doen.
Lek in huis wat nu – de oorzaak achterhalen
Een lek kan meerdere oorzaken hebben. In de meeste gevallen gaat het om een defecte cv-ketel, een gesprongen of een gebarsten waterleiding in huis. Maar het kan ook zijn dat het een lekkage aan de riolering is of dat u problemen hebt met de aansluitingen van uw sanitair. Zoals u kunt lezen zijn er veel verschillende oorzaken en elke oorzaak heeft zijn eigen manier om het te verhelpen. In sommige gevallen is het vrij eenvoudig om het lek te traceren, maar in bepaalde gevallen is het lek niet met het blote oog zichtbaar. Dan kunt u ervoor kiezen om een professional in te huren om een lekdetectie voor u uit te voeren.
Wat is een lekdetectie?
Een lekdetectie is zoals het woord al aangeeft, het detecteren van lekken. Een lekdetectie wordt doorgaans uitgevoerd als u vochtplekken ziet op de muur of wanneer u water signaleert in de kelder, op de grond of langs de radiator. Een lekdetectie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld via een thermografische camera, via geluidsgolven of via een vochtmeting. Ook is het mogelijk om een lekdetectie uit te voeren aan de hand van een druktest.
Een lekdetectie laten uitvoeren
Het antwoord op de vraag “lek in huis wat nu” is u nu hopelijk duidelijk. Een lekdetectie is dus een van de eerste stappen die u onderneemt op het moment dat u een lek in huis vermoedt. U belt zo snel mogelijk de otl-lekdetectie specialist die uw probleem komt verhelpen. Op die manier wordt het lek snel opgespoort en kan het snel gerepareerd worden. Zo voorkomt u ergere schade aan uw woning, leidingen, cv- ketel of sanitair.
Comments are closed.