Hoe kun je schade aan je huis voorkomen tijdens het klussen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het handig om te weten hoe je schade aan je huis of inboedel kunt voorkomen tijdens het klussen. In dit artikel leggen we uit waar je op kunt letten tijdens het klussen om schade te voorkomen.

Klussen tijdens Corona

We klussen wat af in Nederland. Waren bouwmarkten voorheen vooral interessant voor een sporadisch bezoekje, tegenwoordig lijkt het wel of heel Nederland collectief aan het klussen is geslagen. De coronacrisis heeft er onder andere aan bijgedragen dat iedereen zijn huis weer helemaal tip top in orde wil maken en dus draaien de bouwmarkten overuren om aan de vraag van klanten te kunnen voldoen. Wil je dat klussen nou veilig doen, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Overigens is het ook verstandig om hiervoor een inboedelverzekering af te sluiten, just in case. Scheelt toch weer wanneer je wél die peperdure antieke vaas van je overgrootoma omkegelt.

Zorg voor een opgeruimde werkomgeving

Eén van de meest voorkomende klusongelukken is het vallen door of over gereedschap. Een ladder die niet goed uitgeklapt is, een boor die halverwege het gangpad ligt te slingeren, losliggende snoeren of kabels waar je achter blijft hangen met je voet. Het zijn allemaal van die banale redenen waardoor je gemakkelijk op de eerste hulp terecht kunt komen. Zorg er daarom voor dat gereedschappen opgeborgen zijn en dat het looppad geen hindernisbaan is, dan zal je toekomstige ik je dankbaar zijn.

Sluit gas, stroom en water af

Ga je in muren boren en bestaat er een kans dat je leidingen raakt? Of ga je een peertje vervangen? Zorg dan dat zowel de stroom als de watertoevoer afgesloten zijn. Je zou niet de eerste zijn die een halve vloedgolf in zijn toilet krijgt doordat het water van de leidingen niet correct is afgesloten. Ook het gas dient afgesloten te zijn wanneer je bijvoorbeeld de gasslang van het fornuis gaat vervangen. Heb je een opstalverzekering, dan ben je sowieso verzekerd tegen schade door brand, diefstal, neerslag, lekkage en storm. Het kan echter geen kwaad om goed voorbereid te zijn. 

Draag beschermende kleding

Ga je zwaar of gevaarlijk werk uitvoeren, draag dan beschermende kleding of een werkpak. Hierdoor ben je beter beschermd tegen scherpe objecten, en tegen vonken of vlammen tijdens het klussen. Ga je lassen of zagen? Bescherm dan ook je ogen met een veiligheidsbril. Hierdoor voorkom je ongelukken binnen- én buitenshuis.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Kies je voor bitumen of EPDM dakbedekking?

Als het tijd is voor nieuwe bedekking van je dak,…

Read More
thumb-img
Zo vind je de vacature engineer die bij je past

Worstel jij ook al lange tijd met het gevoel te…

Read More
thumb-img
Welk isolatiemateriaal kies je?

De verscheidenheid aan EPS isolatie materialen omvat dikke vezels zoals…

Read More
thumb-img
Wat is een chemisch anker?

Ankerbouten zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid die bekend staan als…

Read More
thumb-img
Tips voor een verbouwing aan uw bedrijfspand

Het verbouwen van uw bedrijfspand is een hele klus en…

Read More
  • Categorieën