Hoe kan je het best een plafond witten? Volg deze 5 stappen!

Heb jij weleens een plafond zelf gewit? Veel mensen denken dat dit met een paar kwaststrepen voor elkaar is, maar dat is natuurlijk niet zo. Er komt veel meer kijken bij het witten van een plafond. Degenen die dat wel weten vinden het ook een tijdrovende en vervelende klus, omdat het nog niet zomaar is gedaan. Hoe moet je het nu precies aanpakken? Volg deze 5 stappen en je kan zonder moeite een plafond witten.

Stap 1: Afplakken

De eerste stap in dit proces is het afplakken van de wanden. Dit doe je heel gemakkelijk met afplaktape. Daarmee geef je aan wat je wel en niet gewit wilt hebben. Als je te maken hebt met roosters, punaises of andere obstakels, dan kan je deze ook gemakkelijk afplakken of bedekken met een laken (zoals bij een lamp). Ook voor het overige meubilair is het raadzaam om deze af te dekken met oude lakens of doeken waardoor deze niet vies worden van de verf.

Stap 2:  Verf klaarmaken

Wanneer je alles hebt afgedekt en geplakt, dan ga je de verf klaarmaken. Je opent de deksel van een verfpotje en zorgt dat deze goed wordt doorgeroerd. Dit doe je met een goede roerstok. Als de verf goed is doorgeroerd, gooi je deze in een bestemde verfbak. Hier kan je dan heel gemakkelijk de verf uithalen met een kwast.

Stap 3:  Begin met hoeken en randen

Als de verf gereed is om te gebruiken, ga je beginnen met het schilderen van de ranken en hoeken. Dit doe je met een kleine kwast of een zogeheten blokwitter. Wanneer je bovenin moet schilderen, kan je ook het beste een keukentrap gebruiken, zodat je er goed bij kunt. Zorg ook dat je schoenen aan hebt waarop je niet kan uitglijden. Nadat je alle randen en hoeken gedaan hebt, kan je deze nog het beste nog een keer narollen met een radiotorroller. Zo zorg je ervoor dat er geen open stukken ontstaan.

Stap 4: Witten

Het grootste werk wordt nu gedaan, namelijk de rest van het plafond witten. Voordat je begint kan je het best de roller even nat maken met de hand zodat er minder verf trekt in de roller. Eenmaal vochtig is het goed om horizontaal te beginnen en daarna verticaal. Zo begin je met het grootste stuk van het plafond. Met de verticale banen kan je open plekken makkelijker bedekken.

Stap 5: Tape verwijderen

Is het plafond nu goed wit? Dan kan je alle tape verwijderen. Dit doe je door de tape er direct vanaf te trekken, want anders ontstaan er plakresten. De rest van de spullen ruim je ook op en zodoende kan je genieten van een nieuw gewit plafond.

 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom de trap en keuken vaak een renovatie nodig hebben

In veel huizen zijn de trap en de keuken twee…

Read More
thumb-img
Waarom er spouwmuurisolatie gebruikt wordt

Spouwmuurisolatie is een populaire en effectieve methode om de thermische…

Read More
thumb-img
Bouwvoertuigen: De Krachtpatsers op de Bouwplaats

In de wereld van de bouw zijn er krachtpatsers die…

Read More
thumb-img
Heftruck gebruiken voor klusjes rondom je huis

Bij het denken aan een heftruck, schiet waarschijnlijk direct het…

Read More
thumb-img
De vele voordelen van een Bureau Infrarood Paneel

In de wereld van verwarmingssystemen zijn er talloze opties om…

Read More
  • Categorie├źn