Hoe betegel je je badkamer

Voor het betegelen van je badkamer kan je 6 verschillende stappen volgen die moeten leiden tot een mooi en kwalitatief afgewerkte badkamer. De 6 stappen zijn als volgt:

Stap 1 Het primen van wanden

Voordat er begonnen kan worden aan het betegelen van een badkamer moeten de verschillende wanden eerst bedekt worden met een primer. Het is namelijk zo als er geen primer gebruikt wordt kan er ook niks betegeld worden omdat de tegels zich dan nergens aan kunnen hechten. De primer wordt gebruikt als hechtlaag voor de de tegels die erop moeten komen. Een nadeel is wel dat de primer weer op een zuigende ondergrond aangebracht moet worden. In de meeste gevallen zijn de standaard wanden van een huis zuigend waarop een primer aangebracht kan worden.

Stap 2 Waterdicht maken

Een waterdichte badkamer is wel vrij handig om te voorkomen dat je vochtplekken en schimmel krijgt in de wanden en vloeren. Om te voorkomen dat je vochtplekken of schimmel krijgt moet je natte cellen zoals die genoemd worden waterdicht maken. Dit doe je door middel van een waterdichte pasta te gebruiken, die de natte cel waterdicht maakt.

Stap 3 Wandtegels zetten

De tegels worden aangebracht met pastalijm op de muur rij voor rij, dit doe je om te voorkomen dat het niet uit zal komen met de tegels. Een tegeldrager is een hulpmiddel om de tegels recht boven of naast elkaar te krijgen zonder dat je handen tekort zal komen.

Stap 4 Wandtegels voegen

Na het plaatsen van de wandtegels moet je ze voegen om het gelijk te maken en inhammen te voorkomen waar water in kan gaan zitten. Haal na het voegen met een natte spons de onnodige voeg laag weg.

Stap 5 Vloertegels leggen

De vloertegels kunnen nu gelegd worden om het geheel af te maken. Het principe is hetzelfde als bij het plaatsen van wandtegels. Ook hier ga je per rij te werk om te voorkomen dat er ongelijke stukken zullen ontstaan.

Stap 6 Vloertegels voegen

Ook hier doe je hetzelfde als dat je bij de wandtegels hebt gedaan. Je maakt de vloer gelijk en haalt de oneffenheden eruit door de onnodige voeg laag weg te halen met een natte spons.

Uitbesteden

Mocht je het nu teveel werk vinden of weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kan je het werk laten doen door een ervaren tegelzetter die vakman is op dit gebied dankzij de opleiding tegelzetter die hij of zij ooit gevolgd heeft. Dankzij de opleiding tot tegelzetter beheerst hij de kennis en techniek om kwalitatief te kunnen werken en het gewenste resultaat te leveren.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën