Het belang van afval scheiden op de bouw

Voor het werken in de bouwen geldt dat het erg belangrijk is om afval te scheiden. Er zijn immers verschillende afvalsoorten die op een verschillende manier verwerkt kunnen worden. Door deze manier van verwerken is het mogelijk om afval te recyclen en materiaal opnieuw te gebruiken. Dit leidt tot een circulaire economie, wat een economie betekent waarin geen materiaal wordt verspild. Door minder materiaal weg te gooien en meer materiaal opnieuw te gebruiken is het mogelijk om minder productie te hebben van nieuw materiaal. Het oude materiaal dat je hebt kan je namelijk opnieuw gebruiken, wat beter is voor het milieu en beter is voor de winst van het bedrijf.

Tip: beginnen met afval scheiden? Huur een goedkope container op Bedrijfsafval.nl voor elke afvalstroom en begin met scheiden. 

Redenen om afval te scheiden in de bouw

Wellicht dat jij je afvraagt waarom het van belang is om afval te scheiden van elkaar. Immers kost dit proces enige tijd en moeite. Dat is waar, maar in ruil hiervoor maak je meer financiële winst en heb je de kans om meer producten te maken met hetzelfde materiaal. Met name bij de bouwindustrie is dit proces van groot belang aangezien er veel vervuiling plaatsvindt binnen deze sector. Hoe meer afval wordt gescheiden, hoe minder het milieu in de nabije omgeving van de sector wordt vervuild. Zorg bij het scheiden van afval dat verschillende soorten zuiver blijven. 

Inzetten van containers in de bouw

Met het zuiver blijven van afval wordt bedoeld dat er geen afval door elkaar gaat. Indien dit wel gebeurt dan wordt het scheiden van afval erg lastig. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te kiezen voor het inzetten van containers. Hierbij kan je denken aan één of meerdere containers die je eenvoudig en voordelig kunt huren bij een containerverhuur. Een container is immers een stuk groter dan een gewone prullenbak en tevens een stuk steviger. Al het bouwafval kan je in de container gooien en de inhoud kan je vervolgens afvoeren en storten. Door het inzetten van een container draag je bij aan een circulaire economie. Houd bij het maken van een keuze rekening met het formaat en het model van de container.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Vloerkleden en verbouwen: Zo kies je de juiste vloerkleden voor jouw verbouwde ruimte

Als je aan het verbouwen bent, denk je waarschijnlijk al…

Read More
thumb-img
Wat kan je na het doen van een rechtenstudie?

In Nederland staat het studeren van rechten bekend als iets…

Read More
thumb-img
Hoe kun je geld besparen op je vaste lasten?

Het leven is steeds duurder aan het worden. Daarom is…

Read More
thumb-img
Dingen die je moet weten over het renoveren van een zwembad!

Verbleekte folie, scheuren in het beton, tegels en kunststof of…

Read More
thumb-img
Verkoop je oude pallets door

Heb jij een (eigen) bedrijf en beschik jij over veel…

Read More
  • Categorieën