Het belang van afval scheiden op de bouw

Voor het werken in de bouwen geldt dat het erg belangrijk is om afval te scheiden. Er zijn immers verschillende afvalsoorten die op een verschillende manier verwerkt kunnen worden. Door deze manier van verwerken is het mogelijk om afval te recyclen en materiaal opnieuw te gebruiken. Dit leidt tot een circulaire economie, wat een economie betekent waarin geen materiaal wordt verspild. Door minder materiaal weg te gooien en meer materiaal opnieuw te gebruiken is het mogelijk om minder productie te hebben van nieuw materiaal. Het oude materiaal dat je hebt kan je namelijk opnieuw gebruiken, wat beter is voor het milieu en beter is voor de winst van het bedrijf.

Tip: beginnen met afval scheiden? Huur een goedkope container op Bedrijfsafval.nl voor elke afvalstroom en begin met scheiden. 

Redenen om afval te scheiden in de bouw

Wellicht dat jij je afvraagt waarom het van belang is om afval te scheiden van elkaar. Immers kost dit proces enige tijd en moeite. Dat is waar, maar in ruil hiervoor maak je meer financiële winst en heb je de kans om meer producten te maken met hetzelfde materiaal. Met name bij de bouwindustrie is dit proces van groot belang aangezien er veel vervuiling plaatsvindt binnen deze sector. Hoe meer afval wordt gescheiden, hoe minder het milieu in de nabije omgeving van de sector wordt vervuild. Zorg bij het scheiden van afval dat verschillende soorten zuiver blijven. 

Inzetten van containers in de bouw

Met het zuiver blijven van afval wordt bedoeld dat er geen afval door elkaar gaat. Indien dit wel gebeurt dan wordt het scheiden van afval erg lastig. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te kiezen voor het inzetten van containers. Hierbij kan je denken aan één of meerdere containers die je eenvoudig en voordelig kunt huren bij een containerverhuur. Een container is immers een stuk groter dan een gewone prullenbak en tevens een stuk steviger. Al het bouwafval kan je in de container gooien en de inhoud kan je vervolgens afvoeren en storten. Door het inzetten van een container draag je bij aan een circulaire economie. Houd bij het maken van een keuze rekening met het formaat en het model van de container.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorieën