Help mijn partner is geen klusser! Pas deze tips toe om je partner handiger te maken in het klussen

Erger jij je ook zo aan je partner die totaal niet handig is in huis en gaat dit ten koste van jouw vrijetijdsbesteding? Van het niet kunnen ophangen van een lamp, in elkaar zetten van een kast, timmeren van een schuurtje, plaatsen van een pvc vloer eiken naturel tot aan overige kleine klusjes die om de hoek komen kijken? Dan kunnen we ons voorstellen dat dit voor grote frustratie kan zorgen in huis. Om jouw partner wat handiger te maken in het klussen hebben we in deze blog een paar tips op een rijtje gezet, zo dat jij meer tijd over houdt voor andere leuke dingen.  

Motiveer je partner 

Klussen is een vaardigheid die je niet meteen onder de knie hebt. Het vergt veel ervaring en ruimtelijk inzicht. Voor de ene is dit een bekwaamheid die al vanaf jongs af aan met de pap lepel erin is gegoten, maar voor een ander (dus jouw partner) is dit dus niet het geval. Het is dus belangrijk dat je jouw metgezel motiveert om te gaan klussen zodat hij of zij er beter in gaat worden en automatisch de jingle van de grote Duitse bouwwinkel gigant gaat neuriën. Een leuke manier hoe je dat kunt doen is door inspirerende boeken van klusprojecten cadeau te geven. Van simpele tot aan gevorderde ontwerpen staan hierin beschreven met tips en technieken hoe je alles het beste kunt aanpakken.  

Workshop/cursussen 

Wil je jouw partner echt over de streep trekken. Dan raden wij je aan een workshop of cursus cadeau te geven of die je samen met elkaar kunt doen, om je metgezel in een specifiek onderdeel van klussen beter te laten worden. Denk aan het verven van muren, plaatsen van laminaat vloeren en ondervloeren tot aan het in elkaar zetten van een vogelhuisjes. Je kan er een superleuke dag van maken door het in een andere plaats te doen zodat je ook een nieuwe omgeving ontdekt. Tip! Kies een workshop van een bekend persoon in de klus/bouw wereld. De kans is dan groter dat je partner geïnspireerd raakt en daardoor ook zin heeft om te gaan klussen. 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën