Gietvloeren: 3 aandachtspunten waarmee je rekening moet houden

Nederland is in de ban van gietvloeren. Deze schitterende naadloze vloeren gaan bijzonder lang mee, zijn mooi, hygiënisch en onderhoudsarm, perfect te combineren met vloerverwarming en in veel gevallen goed betaalbaar. Het klinkt dus alsof dit een ideale vloer is en om de bovengenoemde redenen is dat ook zo. Toch worden er ook vaak aandachtspunten genoemd in relatie tot gietvloeren. Het goede nieuws is dat deze aandachtspunten met een beetje zorg gemakkelijk te vermijden zijn.

  1. Leg gietvloeren alleen op een egale ondergrond

Het uiteindelijke resultaat en de levensduur van je gietvloer valt en staat bij een goede ondergrond. Als deze niet egaal is, dan zal je gietvloer in veel gevallen ook niet egaal zijn. Vooral als je een dunne variant kiest van een paar millimeter dik zal je zien dat oneffenheden zichtbaar blijven. Daarom is het erg belangrijk dat je je ondergrond eerst laat egaliseren. Naast egaal moet je vloer ook onbeweeglijk zijn. Je kunt hem niet zomaar op een houten vloer leggen, want als de planken onder de gietvloer bewegen kunnen deze scheuren veroorzaken. Ook losliggende tegels moeten eerst goed worden vastgemaakt. Het is één van de grote voordelen van gietvloeren dat ze op een verscheidenheid aan ondergronden kunnen worden aangebracht, maar het is dan wel belangrijk dat deze ondergrond eerst goed wordt voorbereid.

  1. Gietvloeren beschermen tegen krassen en beschadigingen

Omdat een gietvloer uit een egale en naadloze laag bestaat, ziet deze er bijzonder strak en modern uit. Het nadeel daarvan is dat een krasje of een deukje ook direct opvallen. Gelukkig is een gietvloer erg sterk en wordt deze afgewerkt met een beschermend laagje. Het is wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de kans op beschadigingen minimaal is. Schaf een uitloopmat aan, draag geen schoenen binnen, plaats vilt onder de poten van je meubilair en houd je gietvloer goed schoon. Slijtage kun je niet tegengaan, maar dan kun je je specialist altijd vragen om een nieuwe toplaag aan te brengen.

  1. Een vakkundige specialist uitkiezen

Als laatste is het belangrijk dat een gietvloer correct wordt gelegd. Dit is ook de reden dat veel mensen dit besluiten uit te besteden. Het leggen van een gietvloer neemt gemiddeld 5 dagen in beslag, omdat elke laag apart moet drogen. Kies dan altijd voor een vakkundige specialist en ga op zoek naar klantervaringen en –beoordelingen, keurmerken en referenties. Het beste, het meest duurzame en het strakste resultaat krijg je alleen als je een specialist inhuurt die weet waar ze mee bezig zijn.

Gietvloeren voor iedereen

Het mooie van gietvloeren is dat ze bijzonder veelzijdig zijn. Je kunt er alle kanten mee op wat betreft uitvoering en alle kleuren of combinaties ervan zijn mogelijk. Een gietvloer met een betonlook, met glitters, met een patroon, met een afbeelding of met een bepaald effect; er is weinig wat niet kan. Kies daarom een goede specialist uit, wordt bekend met deze aandachtspunten en maak jouw gietvloer ook een feit. Ga naar www.g-vloeren.nl.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe je op 7 creatieve manieren een donkere kamer kunt opfleuren

Snel een sombere en donkere kamer in een woning opfleuren…

Read More
thumb-img
De mogelijkheden voor het verwarmen van water

Wanneer je gaat verbouwen, is het goed om meteen te…

Read More
thumb-img
Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en…

Read More
thumb-img
Efficiënt gebruik van CNC bedfreesmachines: Praktische tips voor optimalisatie van productie

CNC bedfreesmachines zijn essentiële apparaten in de moderne maakindustrie. Het…

Read More
thumb-img
Optimaliseren van magazijnwerkzaamheden: De voordelen van elektrische heftrucks

De wereld van magazijnbeheer heeft een opmerkelijke verschuiving meegemaakt naar…

Read More
  • Categorieën