Een nieuwe deur in je interieur

Open ruimtes zijn helemaal in maar er zijn verschillende kamers in je huis die je ook gemakkelijk wilt kunnen afsluiten – of in ieder geval afscheiden – van de rest.

Zodra je eraan toe bent om je hele interieur onder handen te nemen, ga je ook eens kijken naar de indeling zoals die nu is. Welke kamer leidt waar naartoe en ben je het met die plattegrond wel eens? Toegegeven, zeker in een huurwoning, maar ook in een monumentaal pand mag je niet zomaar een muurtje afbreken en elders weer opbouwen wanneer jou dat uitkomt. Heb je die toestemming wel en voel je je daartoe geroepen? Heel veel succes met je klus in dat geval.

Type deur

Wanneer dat renoveren niet zo makkelijk gaat of mag, kun je er altijd nog voor kiezen om een deur toe te voegen aan je muur. Dat is immers veel minder ingrijpend. Je hebt een hele keur aan materialen waar je uit kunt kiezen. Kunststof, hout, mdf, metaal of glas. Om meer privacy te creëren schiet je met die laatste optie natuurlijk weinig op. Tenzij het troebel glas is. En het kan ook nog eens zo zijn dat je enkel – of hoofdzakelijk – voor warmte- of geluidsisolatie een deur installeert.

Een typische scharnierdeur is natuurlijk een mogelijkheid, maar heb je al eens aan een schuifdeur gedacht? Ook deze is in een heel breed scala aan materialen, kleuren en texturen verkrijgbaar. Dat betekent dat je alle vrijheid hebt om de deur aan jouw interieur te koppelen. Oftewel, hier een heel mooi geheel van te maken. In hoeverre de deur in zijn directe omgeving opgaat en ook op andere manieren perfect functioneert, hangt af van de volgende zaken:

  • Kan het type deurbeslag dat je kiest het totale gewicht van jouw deur wel aan?
  • Is het mogelijk om eenvoudig – of überhaupt – deurbeslag op het materiaal aan te brengen waar jouw deur uit bestaat?
  • Komt deurbeslag in het zwart jou goed uit of wil je toch liever een andere kleur?
  • Hangt de deur binnen- of buitenshuis?

Dat laatste is erg belangrijk, omdat het hout dan heel goed behandeld moet worden. Het mag immers niet zomaar gaan verbuigen wegens een veranderende vochtigheidsgraad of temperatuur! Ook het metaal van je beslag zou kunnen gaan roesten. Houd hier rekening mee!

Waarom een schuifdeur?

Allereerst ervaar je een groter gevoel van privacy. De ruimte waar je in zit is dan écht afgesloten. Je merkt het ook sneller wanneer de deur geopend wordt of is. En nog beter: je bespaart er een hoop ruimte mee. Een openslaande deur neemt immers veel meer plek in. Uiteraard wil je wel zeker weten dat de muur waar de deur langs zal schuiven lang genoeg is.

Ook mooi: een schuifdeur kun je aanschaffen, laten opbouwen of helemaal zelf maken. In dat laatste geval weet je wel heel zeker dat die op alle fronten perfect bij de rest van je woning past!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Alles wat je wilt weten over vloerverwarming!

Vloerverwarming heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen in…

Read More
thumb-img
Wat is een bouwkundige keuring?

Als je op zoek bent naar een eigen woning, sta…

Read More
thumb-img
Van gas naar inductie ombouw

Koken kan op twee soorten kookplaten: een gaskookplaat of een…

Read More
thumb-img
Een airco laten installeren Dronten door Polarcool

Woon of werk je in het prachtige Dronten, maar is…

Read More
thumb-img
Koop de beste houtpellets voor in je kachel van Jekro

Ben je op zoek naar houtpellets van hoge kwaliteit voor…

Read More
  • Categorieën