Een dakkapel laten plaatsen: dit zijn de mogelijkheden!

Een dakkapel laten plaatsen is de ideale manier om meer ruimte in een kamer te creëren. Wanneer je een dakkapel wilt, heb je keuze uit verschillende opties. Welke dit zoal zijn, leggen we uit in dit artikel!

Materiaalsoort

Wanneer het gaat om dakkapellen, zijn er verschillende soorten materiaal waar je uit kunt kiezen. De meest voorkomende zijn hout en kunststof. Onderstaand worden beide materiaalsoorten toegelicht. 

Dakkapel van hout

Een voordeel van hout is dat het een erg mooie natuurlijke uitstraling geeft. Ook is een houten dakkapel in iedere gewenste kleur te verven. Wanneer het hout beschadigd raakt, is het eenvoudig te repareren. Het nadeel van hout is dat het wel onderhoud nodig heeft. Wanneer je dit redelijk bijhoudt, kan een houten dakkapel echter meer dan 25 jaar mee gaan.

Dakkapel van kunststof

In tegenstelling tot hout, heeft kunststof vrijwel geen onderhoud nodig. Een kunststof dakkapel heeft tevens een erg lange levensduur van zo’n 50 jaar, mede doordat de kleur bestand is tegen weersinvloeden. Daarnaast biedt kunststof een goede geluids- en warmte isolatie. Vind je de praktische aspecten belangrijker dan de uitstraling, dan is kunststof dus waarschijnlijk de beste keuze. Het enige nadeel is wel dat schade wat moeilijker te repareren valt dan bij hout. 

Naast hout en kunststof, zijn andere materiaalsoorten die je tegen kunt komen polyester en zink. 

Het dak

Naast de materiaalsoort, heb je ook keuze uit verschillende soorten daken als het gaat om dakkapellen. De meest voorkomende dakkapel daken zijn schuine daken en platte daken. Onderstaand worden beiden kort toegelicht. 

Dakkapel met plat dak

Een dakkapel met plat dak komt veel voor omdat deze vaak vergunningsvrij kan worden geplaatst. Dit bespaart dus geld en tijd. Ook is dit type dakkapel op bijna alle daken wel te plaatsen. 

Dakkapel met schuin dak

Bij dit type dakkapel loopt het dak schuin naar beneden. Hierdoor loopt het meestal vloeiend over in de rest van het dak van het huis, wat er mooier uit ziet. Ook krijg je hierdoor een betere regenafvoer dan bij een plat dak. De nadelen van een dakkapel met schuin dak zijn echter dat het meer tijd en geld kost. Zo is het moeilijker te maken, en is er een vergunning voor nodig. 

Een dakkapel laten plaatsen

Voor het laten plaatsen van een dakkapel kun je terecht bij BM Daktechniek.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën