Een dakkapel laten plaatsen: dit zijn de mogelijkheden!

Een dakkapel laten plaatsen is de ideale manier om meer ruimte in een kamer te creëren. Wanneer je een dakkapel wilt, heb je keuze uit verschillende opties. Welke dit zoal zijn, leggen we uit in dit artikel!

Materiaalsoort

Wanneer het gaat om dakkapellen, zijn er verschillende soorten materiaal waar je uit kunt kiezen. De meest voorkomende zijn hout en kunststof. Onderstaand worden beide materiaalsoorten toegelicht. 

Dakkapel van hout

Een voordeel van hout is dat het een erg mooie natuurlijke uitstraling geeft. Ook is een houten dakkapel in iedere gewenste kleur te verven. Wanneer het hout beschadigd raakt, is het eenvoudig te repareren. Het nadeel van hout is dat het wel onderhoud nodig heeft. Wanneer je dit redelijk bijhoudt, kan een houten dakkapel echter meer dan 25 jaar mee gaan.

Dakkapel van kunststof

In tegenstelling tot hout, heeft kunststof vrijwel geen onderhoud nodig. Een kunststof dakkapel heeft tevens een erg lange levensduur van zo’n 50 jaar, mede doordat de kleur bestand is tegen weersinvloeden. Daarnaast biedt kunststof een goede geluids- en warmte isolatie. Vind je de praktische aspecten belangrijker dan de uitstraling, dan is kunststof dus waarschijnlijk de beste keuze. Het enige nadeel is wel dat schade wat moeilijker te repareren valt dan bij hout. 

Naast hout en kunststof, zijn andere materiaalsoorten die je tegen kunt komen polyester en zink. 

Het dak

Naast de materiaalsoort, heb je ook keuze uit verschillende soorten daken als het gaat om dakkapellen. De meest voorkomende dakkapel daken zijn schuine daken en platte daken. Onderstaand worden beiden kort toegelicht. 

Dakkapel met plat dak

Een dakkapel met plat dak komt veel voor omdat deze vaak vergunningsvrij kan worden geplaatst. Dit bespaart dus geld en tijd. Ook is dit type dakkapel op bijna alle daken wel te plaatsen. 

Dakkapel met schuin dak

Bij dit type dakkapel loopt het dak schuin naar beneden. Hierdoor loopt het meestal vloeiend over in de rest van het dak van het huis, wat er mooier uit ziet. Ook krijg je hierdoor een betere regenafvoer dan bij een plat dak. De nadelen van een dakkapel met schuin dak zijn echter dat het meer tijd en geld kost. Zo is het moeilijker te maken, en is er een vergunning voor nodig. 

Een dakkapel laten plaatsen

Voor het laten plaatsen van een dakkapel kun je terecht bij BM Daktechniek.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Soorten uitbreidingen aan je huis

Soorten uitbreidingen aan je huis Uitbreidingen aan je huis kunnen…

Read More
thumb-img
Het belang van installatiebedrijven

Installatiebedrijven spelen een essentiële rol in de bouw- en technieksector,…

Read More
thumb-img
De keuze tussen DIY en professionele overkappingen

Het toevoegen van een overkapping aan je huis kan een…

Read More
thumb-img
Budgetvriendelijke keukenrenovaties: haal meer uit je geld

Keukendeurtjes en keuken kopen zijn twee aspecten die onlosmakelijk verbonden…

Read More
thumb-img
In deze sectoren zijn afdekzeilen van belang

In Nederland kan het weer erg onvoorspelbaar zijn. Regen, wind,…

Read More
  • Categorieën