Drie voordelen van plafondpanelen

Bij het kiezen van een plafond, sta je tegenwoordig voor een steeds groter wordend assortiment aan mogelijkheden. Dankzij de makkelijke en snelle montering, is het gebruik van panelen een praktische en voor de hand liggende optie. In dit artikel zullen wij ingaan op de eigenschappen en voordelen van dit type plafond. 

Hoe het werkt

Panelen worden gebruikt bij de aanleg van een systeemplafond. Door aanleg van een systeemplafond, ontstaat er een ruimte tussen het zichtbare plafond en de bovenliggende vloer. Dankzij de tussenruimte, kunnen onder andere kabels beter worden verborgen. Daarnaast kunnen lampen makkelijk worden opgehangen aan het nieuwe plafond, en blijven buizen van bijvoorbeeld een klimaatbeheersingssysteem ook makkelijker uit het zicht. Daarnaast verhoogt het de esthetische en akoestische waarde van de ruimte. Nu de voordelen op een rijtje.

Akoestiek

Aangezien plafondpanelen tot wel 95% geluidsabsorberend zijn, zijn ze een goede keuze voor ruimtes waar er wordt gelet op de akoestiek (dit kan in principe voor bijna elke ruimte gelden). Net als dikke gordijnen, dikke vloerbedekking of een goed gevulde ruimte, zorgen ook bepaalde typen panelen voor een goede geluidsabsorptie. Dit kan echo voorkomen of aanzienlijk verminderen, wat zorgt voor minder overlast en een betere geluidskwaliteit bij bijvoorbeeld het afdraaien van muziek of het bespelen van een instrument. Ook bevordert dit de verstaanbaarheid bij het voeren van gesprekken of vergaderingen. 

Betaalbaarheid

Een goed plafond hoeft niet veel te kosten. Aangezien panelen al voor enkele euro’s per vierkante meter te verkrijgen zijn, hoef je niet overdreven veel te besteden aan je plafond. Voor de iets luxere opties en modellen met speciale functies (zoals sterkere geluiddemping, brandwerende eigenschappen en een luxe uitstraling) ben je natuurlijk wat meer kwijt. 

Ruime keuze en makkelijke plaatsing

Het aanbod aan plafondpanelen is praktisch eindeloos. Qua merkkeuze, zijn er een aantal grote spelers op de markt. Je kunt uit tal van kleuren kiezen, hoewel de meerderheid van de beschikbare modellen wit of lichtkleurig is. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende patronen, indien je graag een andere of interessante uitstraling wilt. Qua plaatsing valt het mee met de hoeveelheid werk en de arbeidsintensiteit: een volledig plafond kan binnen een dag worden geplaatst. Handig dus, als je op zoek bent naar een plafond en niet te lang wilt wachten!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe werkt de Airrex heater en wat maakt het een populaire keuze?

Verwarming is een essentiële factor voor comfort en welzijn, vooral…

Read More
thumb-img
De grootste voordelen  die er zijn van all-in-one laserprinters

In de moderne wereld van zakelijke technologie zijn efficiëntie en…

Read More
thumb-img
Dit kun je allemaal doen met PVC buizen

PVC buizen worden vooral gebruikt in technische industrieën. Dit is…

Read More
thumb-img
Hoe richt je jouw keuken het best in?

Bij het inrichten van een keuken zijn er bepaalde elementen…

Read More
thumb-img
Hoe kies je de juiste verf voor buitenprojecten?

Buitenprojecten zijn een geweldige manier om je huis op te…

Read More
  • Categorieën