Dit moet je weten over dakbedekking!

Wanneer je vakkundig dakbedekking laat leggen op je overkapping, terras, garage, platte dat of veranda merk je echt dat het goed gedaan is. Misschien zie je op het eerste oog niet meteen het verschil met wanneer je het zelf doet, maar uiteindelijk merk je zeker verschil. Strak gelegd op het platte of schuine dak én naadloos bij de aansluiting aan jouw huis en de dakgoot. Zelf doen kan, maar vakmensen van bijvoorbeeld BRNC Dakwerken inschakelen biedt veel voordelen. Ontdek in dit artikel wat voor voordelen dat zijn.

Lekker buiten leven

Het aantal tuinhuizen, veranda’s en overkappingen in Nederland is enorm toegenomen de afgelopen jaren. Het lijkt wel of we meer behoefte hebben om buiten te zijn dan vroeger. Wil jij binnenkort ook graag iets in jouw tuin bouwen met een overkapping? Heb je dan ook al nagedacht over de constructie en de dakbedekking? Je hebt namelijk erg veel opties op dit gebied. 

Welk type dakbedekking wil je hebben? 

Welk type dakbedekking je ook kiest, je moet altijd kijken naar wat het beste past bij wat jij wilt bouwen. Wat zijn de afmetingen, wat is de locatie in de tuin, hoeveel licht wil je behouden en wat is het doel van de overkapping? Allemaal vragen die je jezelf kan stellen als je erachter wilt komen wat voor dakbedekking je nodig hebt. Wil jij juist veel licht behouden, vergelijkbaar met een serre, dan kun je het beste kiezen voor een glazen overkapping. Een tuinhuis met schuine daken op basis van van een houten constructie is niet altijd sterk genoeg om het gewicht van dakpannen te dragen, terwijl dakpannen in deze situatie wel vaak gekozen worden als dekbekleding. In dat geval bieden shingles of kunststof dakplaten uitkomst. Platte daken worden meestal voorzien van een bitumen dakbedekking. Bitumineuze daken bieden veel voordelen. Ze zijn betaalbaar, duurzaam en vrij eenvoudig te repareren op het moment dat ze lek zijn. Ook BRNC Dakwerken weet precies wat voor dak er in welke situatie het meest passend is. 

Wel of geen professionele dakdekker inschakelen? 

Je kunt er altijd voor kiezen om zelf het dak te leggen, maar het advies is toch om bij meer complexe constructies even advies in te winnen of een professioneel dakdekkersbedrijf in te schakelen. De aansluiting van het dak aan de gevel moet namelijk wel strak en waterdicht zijn en dit is echt een precisiewerkje. Ben er dus zeker van dat dit goed gedaan wordt voordat je een lekkage hebt.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe je op 7 creatieve manieren een donkere kamer kunt opfleuren

Snel een sombere en donkere kamer in een woning opfleuren…

Read More
thumb-img
De mogelijkheden voor het verwarmen van water

Wanneer je gaat verbouwen, is het goed om meteen te…

Read More
thumb-img
Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en…

Read More
thumb-img
Efficiënt gebruik van CNC bedfreesmachines: Praktische tips voor optimalisatie van productie

CNC bedfreesmachines zijn essentiële apparaten in de moderne maakindustrie. Het…

Read More
thumb-img
Optimaliseren van magazijnwerkzaamheden: De voordelen van elektrische heftrucks

De wereld van magazijnbeheer heeft een opmerkelijke verschuiving meegemaakt naar…

Read More
  • Categorieën