Dit kun je doen wanneer er stank uit het afvoerputje komt

Bah, komt er een vies luchtje uit de afvoerput? Het kan een nare geur in het huis verspreiden. Wil je weten wat jij kunt doen om de geur tegen te gaan? Lees dan gauw verder om meer te weten te komen over de oorzaken, gevolgen en oplossingen voor een vieze geur uit het afvoerputje.

Hoe ontstaat de geur?

Wanneer je weer hoe de geur ontstaat, kun je het voortaan voorkomen. Veelal ontstaat een vieze geur, wanneer er etensresten de afvoer ingaan. Deze kunnen zich ophopen en vervolgens gaan stinken. Wanneer je hier niet tijdig iets aan doet, kunnen er flinke verstoppingen ontstaan. De geur is altijd het eerste teken dat er iets niet helemaal goed gaat in de leidingen.

Wat kun je zelf doen?

Spoel de afvoerputjes regelmatig door met kokend water. Heb je teveel water gekookt voor de thee? Mooi, dan kan dit water standaard de leidingen door om ze schoon te houden. Doe dit het liefst in combinatie met wat zout, soda of een flinke scheut azijn. Zo dood je bacteriën en kunnen kleine ophopingen losweken. Ook kun je natuurlijk gebruik maken van speciale reinigingsproducten voor de gootsteen. Dit heeft een krachtige werking, maar kan helaas soms ook schade toebrengen aan de leidingen. Ga daarom zorgvuldig te werk en kies liever een mildere variant.

Laat een professional komen

De geur indiceert toch dat er iets niet helemaal juist is met de leidingen. Wanneer je zelf met huishoudelijke middeltjes aan de slag gaat, maar de geur gaat niet weg? Dan kun je het beste een professional laten komen. DG-Riooltechniek kijkt niet alleen de leidingen na, maar ook kijken of er niet een probleem is met het riool. Schakel DG-Riooltechniek op tijd in om van kwaad tot erger te voorkomen.

Riekt het putje van de afvoer? Kijk dan of je met huis-tuin-en-keuken middeltjes verder kunt komen. Door met regelmaat de afvoer te reinigen met kokend water en zout, kun je veel nare luchtjes voorkomen. Blijft de geur hangen? Schakel dan een professional in om het probleem in de leidingen of het riool op te sporen. Zo kom je voor eens en voor altijd van die nare geur in huis af.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Voordelen van pallets

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van pallets is dat…

Read More
thumb-img
Werken in de bouw

Werken in de bouw kan heel leuk zijn voor bepaalde…

Read More
thumb-img
Drie redenen waarom energie vergelijken niet lastig is

Zie jij op tegen het vergelijken van energiecontracten? Heb je…

Read More
thumb-img
Zelf een badmeubel plaatsen

Een badmeubel plaatsen ziet eruit als een flinke klus maar…

Read More
thumb-img
De tuintrends van 2021

Niemand had kunnen bedenken dat we in 2020 zoveel thuis…

Read More
  • Categorieën