De voordelen van kunststof gevelbekleding

Wanneer je de gevel van je schuur, bedrijfspand of huis opnieuw wilt bekleden, kun je kiezen uit verschillende soorten gevelbekleding. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een houten look met houten gevelbekleding, maar je kunt er ook voor kiezen om je huis met steenstrips te bekleden. Ook kunststof gevelbekleding is een optie. Hiermee bedek je je gevel met kunststof panelen. In dit artikel vertel ik je alle voordelen van kunststof gevelbekleding. 

Onderhoudsarm

Kunststof is een onderhoudsvrije vorm van gevelbekleding en is daarom handig als je zo min mogelijk omkijken wilt hebben naar je gevel. 

Schilderen is niet nodig

Omdat je de kunststof panelen al in de gewenste kleur kunt kopen, is het niet nodig om deze te schilderen. Hierdoor kun je precies het soort paneel kiezen wat bij je huis past zonder dat je daar zelf nog de kwast voor hoeft te gebruiken. Daarnaast is kunststof kleurvast, waardoor het ook in een later stadium nog steeds zijn originele kleur heeft. 

Makkelijk te reinigen

Is er toch vuil te zien op je gevel? Geen probleem. Dit is namelijk makkelijk te reinigen. Doordat het materiaal vlak is, blijft vuil er op liggen en kun je dit gemakkelijk afnemen. 

UV-bestendig

De panelen van kunststof gevelbekleding zijn UV- bestendig. Dit houdt in dat UV- stralen geen verkleuring zullen veroorzaken op de panelen. Hierdoor is de bekleding ook geschikt voor plekken en landen waar de zon veel en fel schijnt. 

Variatie

Wanneer je kiest voor kunststof gevelbekleding, heb je genoeg keuze. Zo kun je kiezen uit verschillende kleuren, maar ook uit verschillende afwerkingen. Zo kun je kiezen voor een matte, maar ook voor een glanzende afwerking. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een soort houtlook te laten terugkomen in de gevelbekleding. In dat geval komen er een soort van houtnerven op de panelen waardoor het de uitstraling van hout krijgt. 

Makkelijk te monteren

Deze vorm van gevelbekleding is erg makkelijk te monteren. Eigenlijk zijn er maar drie stappen die je moet volgen. Je begint met het bevestigen van het startprofiel om vervolgens de panelen hier tegenaan te schroeven. Hierna is het een kwestie van afwerking met afsluitprofielen, eindprofielen en hoekprofielen. Een kind kan de was doen.  

Duurzaam

Het laatste voordeel wat ik benoem is duurzaamheid. Kunststof gevelbekleding is namelijk een duurzame manier van je gevel bekleden. Het materiaal wordt veelal gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Daarnaast heeft het materiaal dankzij zijn onderhoudsvriendelijkheid en weersbestendigheid een langere levensduur. Hierdoor hoef je het dus minder snel te vervangen en dat scheelt een hoop kosten, maar ook een hoop nieuwe materialen.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën