De beste tips om siliconenkit te verwijderen

Siliconenkit is ontzettend handig om te gebruiken voor het kitten in vochtige ruimtes. Deze kit hecht zich heel makkelijk aan gladde oppervlakken en scheurt niet snel.

Maar wat moet je doen als je siliconenkit juist moet verwijderen, bijvoorbeeld als het verkleurd is? Het is bijna onmogelijk om siliconenkit zonder enig hulpmiddel te verwijderen. In dit artikel geven we je de beste tips voor het verwijderen van siliconenkit.

Gebruik een stanleymes of glasschraper

Je kunt siliconenkit verwijderen met een stanleymes of een glasschraper. Hierbij moet je wel voorzichtig te werk gaan, om ongelukken te voorkomen.

Ook is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de onderliggende materialen, zoals tegels. Je wilt niet per ongeluk tegels beschadigen bij het loshalen van de kit.

Je kunt ook een klein stukje loshalen en de rest van de kit voorzichtig loshalen en oprollen. Hiervoor zijn ook speciale afbreekmesjes te vinden.

Siliconenkit verwijderaar

Met een siliconenverwijderaar is het vaak heel eenvoudig om kit te verwijderen. HG heeft een siliconenkit verwijderaar, waar je een borstel en spatel bij krijgt. Je brengt de verwijderaar simpelweg aan met het borsteltje en laat het een kwartier intrekken. Daarna haal je de kit weg met het spateltje.

Je kunt ook siliconenkit verwijderaar in sprayvorm vinden.

Bij hardnekkige kit kun je de inwerktijd verlengen of herhaal je de behandeling.

Wasbenzine of nagellakremover

Doe wasbenzine of nagellakremover op een schuursponsje. Met het schuursponsje week je de siliconenkit af. Daarna laat je de wasbenzine of nagellakremover een tijdje inwerken, om te zorgen de kit echt los gaat zitten. Als het een tijdje ingewerkt heeft, probeer je de kit los te krijgen. Hier kun je eventueel ook een mesje voor gebruiken.

Slaolie

Ook slaolie is een goed hulpmiddel om siliconenkit los te krijgen. Slaolie geeft ook een kleinere kans op beschadiging van ander oppervlakken, omdat het minder hardnekkig is.

Je giet de slaolie over een doek en gaat hiermee over de kitnaden, zodat deze goed nat worden. Ook slaolie moet even inwerken. Daarna kun je proberen de kit los te krijgen.

Als je de siliconenkit verwijderd hebt en een nieuwe laag wilt aanbrengen, zorg er dan voor dat je de ondergrond goed schoonmaakt en ontvet hebt. 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorie├źn