De beste tips om siliconenkit te verwijderen

Siliconenkit is ontzettend handig om te gebruiken voor het kitten in vochtige ruimtes. Deze kit hecht zich heel makkelijk aan gladde oppervlakken en scheurt niet snel.

Maar wat moet je doen als je siliconenkit juist moet verwijderen, bijvoorbeeld als het verkleurd is? Het is bijna onmogelijk om siliconenkit zonder enig hulpmiddel te verwijderen. In dit artikel geven we je de beste tips voor het verwijderen van siliconenkit.

Gebruik een stanleymes of glasschraper

Je kunt siliconenkit verwijderen met een stanleymes of een glasschraper. Hierbij moet je wel voorzichtig te werk gaan, om ongelukken te voorkomen.

Ook is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de onderliggende materialen, zoals tegels. Je wilt niet per ongeluk tegels beschadigen bij het loshalen van de kit.

Je kunt ook een klein stukje loshalen en de rest van de kit voorzichtig loshalen en oprollen. Hiervoor zijn ook speciale afbreekmesjes te vinden.

Siliconenkit verwijderaar

Met een siliconenverwijderaar is het vaak heel eenvoudig om kit te verwijderen. HG heeft een siliconenkit verwijderaar, waar je een borstel en spatel bij krijgt. Je brengt de verwijderaar simpelweg aan met het borsteltje en laat het een kwartier intrekken. Daarna haal je de kit weg met het spateltje.

Je kunt ook siliconenkit verwijderaar in sprayvorm vinden.

Bij hardnekkige kit kun je de inwerktijd verlengen of herhaal je de behandeling.

Wasbenzine of nagellakremover

Doe wasbenzine of nagellakremover op een schuursponsje. Met het schuursponsje week je de siliconenkit af. Daarna laat je de wasbenzine of nagellakremover een tijdje inwerken, om te zorgen de kit echt los gaat zitten. Als het een tijdje ingewerkt heeft, probeer je de kit los te krijgen. Hier kun je eventueel ook een mesje voor gebruiken.

Slaolie

Ook slaolie is een goed hulpmiddel om siliconenkit los te krijgen. Slaolie geeft ook een kleinere kans op beschadiging van ander oppervlakken, omdat het minder hardnekkig is.

Je giet de slaolie over een doek en gaat hiermee over de kitnaden, zodat deze goed nat worden. Ook slaolie moet even inwerken. Daarna kun je proberen de kit los te krijgen.

Als je de siliconenkit verwijderd hebt en een nieuwe laag wilt aanbrengen, zorg er dan voor dat je de ondergrond goed schoonmaakt en ontvet hebt. 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe je op 7 creatieve manieren een donkere kamer kunt opfleuren

Snel een sombere en donkere kamer in een woning opfleuren…

Read More
thumb-img
De mogelijkheden voor het verwarmen van water

Wanneer je gaat verbouwen, is het goed om meteen te…

Read More
thumb-img
Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en…

Read More
thumb-img
Efficiënt gebruik van CNC bedfreesmachines: Praktische tips voor optimalisatie van productie

CNC bedfreesmachines zijn essentiële apparaten in de moderne maakindustrie. Het…

Read More
thumb-img
Optimaliseren van magazijnwerkzaamheden: De voordelen van elektrische heftrucks

De wereld van magazijnbeheer heeft een opmerkelijke verschuiving meegemaakt naar…

Read More
  • Categorieën