Bouwtekeningen voor steigerhouten meubels

Steigerhouten meubels zijn tegenwoordig erg populair. Maar zonder goede bouwtekeningen, wordt het maken van steigerhouten meubels een lastige klus.

Dat is ook de reden dat zowel veel meubelmakers als doe-het-zelvers, gebruik maken van goede en duidelijke bouwtekeningen. Maar waar moet een goede bouwtekening voor je steigerhouten meubels aan voldoen en waar kun je deze vinden? We leggen het je graag uit in dit artikel.

Bouwtekeningen voor steigerhouten meubels

Zoals we net al vertelde, zijn steigerhouten meubels tegenwoordig erg in trek. Voor zowel buitenmeubels als loungebanken, stoelen en tafels als meubels voor binnen, wordt tegenwoordig veel steigerhout gebruikt. Maar om deze meubels te kunnen maken, moet je natuurlijk wel over een goede bouwtekening beschikken. Iets wat eigenlijk onmisbaar is bij het maken van een mooi doe-het-zelf project. En op het internet zijn er vast veel gratis bouwtekeningen te vinden, maar helaas zijn deze vaak van slechte kwaliteit of van slechte kwaliteit. Hierdoor heb je uiteindelijk niet zoveel aan de bouwtekeningen. En wanneer je er wel één gevonden hebt, blijkt deze vaak ook nog in het Engels te zijn. En daar heb je natuurlijk vrij weinig aan, omdat de maten niet in centimeters maar in inches zijn weergegeven. Natuurlijk kun je al deze maten om gaan rekenen. Maar dan nog is het maar te hopen dat je alles juist hebt omgerekend.

Waar moet een bouwtekening aan voldoen?

Een goede bouwtekening vinden is dus nog niet zo gemakkelijk. Maar waar voldoet een goede bouwtekening nou eigenlijk aan?

Een goede bouwtekening is compleet

Het belangrijkste van een goede bouwtekening, is dat deze compleet is. Je wil niet weten hoeveel bouwtekeningen er op het web te vinden zijn die incompleet zijn. En het vervelende hiervan is, is dat je dit op het eerste gezicht vaak niet eens ziet. Het lijkt er allemaal compleet uit te zien, maar naarmate je bezig bent meteen zelf-maak-project kom je er achter dat er complete stappen in het stappenplan missen. Kies dus altijd voor een bouwtekening waarvan je zeker weet dat deze compleet zijn.

Bestaat uit een duidelijk stappenplan

Daarnaast bestaat een goede bouwtekening uit een duidelijk stappenplan, zodat je stap voor stap weet wat je toen staat. Geen moeilijke instructies zodat je zelf maar uit moet zoeken wat nou precies de volgende stap is.

Bevat een materiaal- en zaaglijst

Wanneer je een bouwtekening voor het maken van je steigerhouten doe-het-zelf project gaat gebruiken is het natuurlijk ook handig om te weten wat je precies aan materiaal nodig hebt. Een materialen- en zaaglijst mag dus niet ontbreken. Je wilt natuurlijk eerst alles op maat zagen en zorgen dat je het benodigde materiaal in huist kunt halen alvorens je begint met alles in elkaar te zetten. Zonder een materiaal- en zaaglijst wordt dit erg lastig.

Is in het Nederlands

Tot slot wil je natuurlijk dat een goede bouwtekening in het Nederlands is. Een bouwtekening die bijvoorbeeld in het Engels is, heb je vrij weinig aan. Je zult daardoor onder andere alle maten om moeten gaan rekenen van inches naar centimeters. En het kleinste rekenfoutje kan er voor zorgen dat je doe-het-zelf project zal gaan mislukken. Ga dus altijd voor een Nederlandse bouwtekening.

Waar vind je zulke bouwtekeningen?

Nu je weet waar een goede bouwtekening voor je steigerhouten zelf maak projecten aan moeten voldoen, wil je natuurlijk graag weten waar je ze kunt vinden. Deze ga je helaas niet zomaar op het internet vinden. En dit wil je ook niet. Je weet namelijk nooit wie deze gemaakt heeft en of ze dus ook compleet zijn. Beter kijk je wat verder naar bouwtekeningen waarvan je weet wie ze gemaakt heeft en ook weet dat ze al veelvuldig gebruikt zijn voor het maken van allerlei doe-het-zelf projecten. En zulk soort bouwtekeningen vind je in het Freds Bouwtekeningen pakket. Dit is een pakket met duizenden bouwtekeningen waarvan je op aan kunt dat ze van zeer goede kwaliteit zijn en daarnaast ook nog voldoen aan de punten die je zojuist hebt kunnen lezen. Het is dan ook aan te raden om niet verder online te gaan zoeken naar bouwtekeningen in de hoop dat het goede zijn, maar enigszins te investeren in een bouwtekeningen pakket waarvan je op aan kunt dat het kwalitatief goede bouwtekeningen zijn.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën