Basisbenodigdheden voor het verven van een binnenmuur

Ga je zelf een muur verven? Dan heb je een aantal basisbenodigdheden nodig om deze klus makkelijk en snel tot een goed einde te brengen. Schaf je deze dingen aan, dan gaat je verfklus een stuk gemakkelijker. 

Binnenverf van goede kwaliteit

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt is verf. Logisch ook, want hiermee ga je de binnenmuur in de gewenste kleur schilderen. Kies je voor verf van goede kwaliteit, dan weet je zeker dat jouw verf nog jaren meegaat en dat je lang van het resultaat kunt genieten. A-merken verf zijn onder andere Sikkens en Sigma. Ga je Sikkens verf kopen, of verf van Sigma dan weet je dat je topkwaliteit verf koopt.

Kwasten, verfrollers en verfbak

Uiteraard heb je ook materiaal nodig om de verf mee aan te kunnen brengen. Schaf daarom een paar dikke kwasten aan om de lastige hoeken mee te kunnen verven, en gebruik de verfrollers, eventueel voorzien van een telescoopsteel, om de muur te verven. Een verfbak heb je nodig om jouw verf in te gieten voordat je begint met de schilderklus.

Muurvuller

Niet iedere muur is volledig effen. Vaak hebben muren lichte oneffenheden of gaten in de muur. Ga je hier direct overheen schilderen, dan ga je dat uiteindelijk terugzien in het eindresultaat. Met muurvuller kun je de gaten en oneffenheden opvullen en creëer je een egale ondergrond voor je verf.

Afplaktape

Voordat je begint met verven heb je afplaktape nodig om de randen van je muur en lastige hoeken af te plakken. Dit voorkomt dat je randen raakt die je niet mee wilt verven. Je kunt de afplaktape ook gebruiken om stopcontacten, plinten en kozijnen mee af te plakken.

Voorstrijkmiddel

Schilder je op een zuigende ondergrond, dan heb je voorstrijkmiddel nodig om te zorgen dat de verf goed hecht op de muur. Deze verdeel je met een blokkwast of roller over de muur. Laat de voostrijk minimaal 24 uur drogen voordat je begint met het verven. Ga je ook materialen zoals kunststof of metaal mee verven? Maak dan gebruik van een primer. Dit zorgt er namelijk voor dat de verf ook op deze ondergronden goed hecht. Je kunt hiervoor Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer gebruiken. Veel succes met verven!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën