Basisbenodigdheden voor het verven van een binnenmuur

Ga je zelf een muur verven? Dan heb je een aantal basisbenodigdheden nodig om deze klus makkelijk en snel tot een goed einde te brengen. Schaf je deze dingen aan, dan gaat je verfklus een stuk gemakkelijker. 

Binnenverf van goede kwaliteit

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt is verf. Logisch ook, want hiermee ga je de binnenmuur in de gewenste kleur schilderen. Kies je voor verf van goede kwaliteit, dan weet je zeker dat jouw verf nog jaren meegaat en dat je lang van het resultaat kunt genieten. A-merken verf zijn onder andere Sikkens en Sigma. Ga je Sikkens verf kopen, of verf van Sigma dan weet je dat je topkwaliteit verf koopt.

Kwasten, verfrollers en verfbak

Uiteraard heb je ook materiaal nodig om de verf mee aan te kunnen brengen. Schaf daarom een paar dikke kwasten aan om de lastige hoeken mee te kunnen verven, en gebruik de verfrollers, eventueel voorzien van een telescoopsteel, om de muur te verven. Een verfbak heb je nodig om jouw verf in te gieten voordat je begint met de schilderklus.

Muurvuller

Niet iedere muur is volledig effen. Vaak hebben muren lichte oneffenheden of gaten in de muur. Ga je hier direct overheen schilderen, dan ga je dat uiteindelijk terugzien in het eindresultaat. Met muurvuller kun je de gaten en oneffenheden opvullen en creëer je een egale ondergrond voor je verf.

Afplaktape

Voordat je begint met verven heb je afplaktape nodig om de randen van je muur en lastige hoeken af te plakken. Dit voorkomt dat je randen raakt die je niet mee wilt verven. Je kunt de afplaktape ook gebruiken om stopcontacten, plinten en kozijnen mee af te plakken.

Voorstrijkmiddel

Schilder je op een zuigende ondergrond, dan heb je voorstrijkmiddel nodig om te zorgen dat de verf goed hecht op de muur. Deze verdeel je met een blokkwast of roller over de muur. Laat de voostrijk minimaal 24 uur drogen voordat je begint met het verven. Ga je ook materialen zoals kunststof of metaal mee verven? Maak dan gebruik van een primer. Dit zorgt er namelijk voor dat de verf ook op deze ondergronden goed hecht. Je kunt hiervoor Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer gebruiken. Veel succes met verven!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Kies je voor bitumen of EPDM dakbedekking?

Als het tijd is voor nieuwe bedekking van je dak,…

Read More
thumb-img
Zo vind je de vacature engineer die bij je past

Worstel jij ook al lange tijd met het gevoel te…

Read More
thumb-img
Welk isolatiemateriaal kies je?

De verscheidenheid aan EPS isolatie materialen omvat dikke vezels zoals…

Read More
thumb-img
Wat is een chemisch anker?

Ankerbouten zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid die bekend staan als…

Read More
thumb-img
Tips voor een verbouwing aan uw bedrijfspand

Het verbouwen van uw bedrijfspand is een hele klus en…

Read More
  • Categorieën