3 Tips bij het kopen van een ladder

Een ladder gebruiken kan heel handig zijn om klussen in en rondom het huis te doen. Een ladder is handig te gebruiken als keukentrap. Of je kunt een ladder heel makkelijk gebruiken om je dakgoten te reinigen. Of wat te denken van je dakpannen vervangen? Ben je graag zelf aan het klussen dan kan het kopen van een ladder een waardevolle investering zijn. Eenmaal een ladder in huis en je kunt er jarenlang van genieten en optimaal gebruik van maken, zeker als je veel klust. Er zijn een paar dingen het overwegen waard als je besluit een ladder aan te schaffen.

Tip: zoek je een betrouwbare ladder voor een goede prijs? Kijk dan eens naar deze ALDORR ladders die kwalitatief uitstekend zijn.

Tip 1. Belangrijk bij ladders is de veiligheid

Bij een ladder aanschaffen is het belangrijk om aan de veiligheid te denken. Je moet bij het opstellen van een ladder denken aan de 1:4 regel. De 1:4  regel houdt in dat je de ruimte op de grond tussen de voet van je ladder en de muur en kwart hoogte van de ladder moet zijn. Is jouw ladder bijvoorbeeld 4.8 meter lang dan moet de bodem zich op 1.2 meter van de muur bevinden. Zo krijg je een veilige hellingshoek. Let daarnaast bij het aanschaffen van een ladder zoals een bordestrap op de veiligheidsvoorschriften. Deze dragen bij aan stabiliteit, zoals veilige vergrendeling, anti slip rubberen voetjes en brede getande sporten.

Tip 2. Het gewicht van een ladder

Veel mensen verbazen zich over het verschil van gewicht tussen een lichtgewicht aluminium ladder en zware glasvezel ladder. Wil je een ladder verplaatsen dan doe je dat veel makkelijker met een ladder van aluminium dan een glasvezel ladder. Dit zorgt ervoor dat klussen zoals het knippen van heggen en schilderen van je woning veel minder inspannend wordt. Maar ben je een echte serieuze klusser dan kan een glasvezel ladder een goede optie zijn. Glasvezel is namelijk duurzaam en sterk en gaat jaren mee. Daarnaast is het niet geleidend en kun je het beste gebruiken bij elektrische werkzaamheden. Ga voor lichtgewicht ladders van topkwaliteit naar de webshop van ALDORR. Dit merk staat bekend om de hoge kwaliteit en is daarom al jaren marktleider op het gebied van telescoopladders.

Tip 3. De toepassing van ladders

Een ladder kun je gebruiken bij verschillende toepassingen en het is daarom de moeite waard om een verstelbare ladder aan te schaffen. Een multifunctionele ladder kan gebruikt worden als opstapladder met A frame wanneer je niet al te veel hoogte nodig hebt. Denk aan het snoeien van je heg of het ophangen van je gordijnen. Een ander voordeel van een verstelbare ladder is dat je deze compact kunt opvouwen en daardoor heel makkelijk is om op te bergen.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Vloerkleden en verbouwen: Zo kies je de juiste vloerkleden voor jouw verbouwde ruimte

Als je aan het verbouwen bent, denk je waarschijnlijk al…

Read More
thumb-img
Wat kan je na het doen van een rechtenstudie?

In Nederland staat het studeren van rechten bekend als iets…

Read More
thumb-img
Hoe kun je geld besparen op je vaste lasten?

Het leven is steeds duurder aan het worden. Daarom is…

Read More
thumb-img
Dingen die je moet weten over het renoveren van een zwembad!

Verbleekte folie, scheuren in het beton, tegels en kunststof of…

Read More
thumb-img
Verkoop je oude pallets door

Heb jij een (eigen) bedrijf en beschik jij over veel…

Read More
  • Categorie├źn