3 Tips bij het kopen van een ladder

Een ladder gebruiken kan heel handig zijn om klussen in en rondom het huis te doen. Een ladder is handig te gebruiken als keukentrap. Of je kunt een ladder heel makkelijk gebruiken om je dakgoten te reinigen. Of wat te denken van je dakpannen vervangen? Ben je graag zelf aan het klussen dan kan het kopen van een ladder een waardevolle investering zijn. Eenmaal een ladder in huis en je kunt er jarenlang van genieten en optimaal gebruik van maken, zeker als je veel klust. Er zijn een paar dingen het overwegen waard als je besluit een ladder aan te schaffen.

Tip: zoek je een betrouwbare ladder voor een goede prijs? Kijk dan eens naar deze ALDORR ladders die kwalitatief uitstekend zijn.

Tip 1. Belangrijk bij ladders is de veiligheid

Bij een ladder aanschaffen is het belangrijk om aan de veiligheid te denken. Je moet bij het opstellen van een ladder denken aan de 1:4 regel. De 1:4  regel houdt in dat je de ruimte op de grond tussen de voet van je ladder en de muur en kwart hoogte van de ladder moet zijn. Is jouw ladder bijvoorbeeld 4.8 meter lang dan moet de bodem zich op 1.2 meter van de muur bevinden. Zo krijg je een veilige hellingshoek. Let daarnaast bij het aanschaffen van een ladder zoals een bordestrap op de veiligheidsvoorschriften. Deze dragen bij aan stabiliteit, zoals veilige vergrendeling, anti slip rubberen voetjes en brede getande sporten.

Tip 2. Het gewicht van een ladder

Veel mensen verbazen zich over het verschil van gewicht tussen een lichtgewicht aluminium ladder en zware glasvezel ladder. Wil je een ladder verplaatsen dan doe je dat veel makkelijker met een ladder van aluminium dan een glasvezel ladder. Dit zorgt ervoor dat klussen zoals het knippen van heggen en schilderen van je woning veel minder inspannend wordt. Maar ben je een echte serieuze klusser dan kan een glasvezel ladder een goede optie zijn. Glasvezel is namelijk duurzaam en sterk en gaat jaren mee. Daarnaast is het niet geleidend en kun je het beste gebruiken bij elektrische werkzaamheden. Ga voor lichtgewicht ladders van topkwaliteit naar de webshop van ALDORR. Dit merk staat bekend om de hoge kwaliteit en is daarom al jaren marktleider op het gebied van telescoopladders.

Tip 3. De toepassing van ladders

Een ladder kun je gebruiken bij verschillende toepassingen en het is daarom de moeite waard om een verstelbare ladder aan te schaffen. Een multifunctionele ladder kan gebruikt worden als opstapladder met A frame wanneer je niet al te veel hoogte nodig hebt. Denk aan het snoeien van je heg of het ophangen van je gordijnen. Een ander voordeel van een verstelbare ladder is dat je deze compact kunt opvouwen en daardoor heel makkelijk is om op te bergen.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom de trap en keuken vaak een renovatie nodig hebben

In veel huizen zijn de trap en de keuken twee…

Read More
thumb-img
Waarom er spouwmuurisolatie gebruikt wordt

Spouwmuurisolatie is een populaire en effectieve methode om de thermische…

Read More
thumb-img
Bouwvoertuigen: De Krachtpatsers op de Bouwplaats

In de wereld van de bouw zijn er krachtpatsers die…

Read More
thumb-img
Heftruck gebruiken voor klusjes rondom je huis

Bij het denken aan een heftruck, schiet waarschijnlijk direct het…

Read More
thumb-img
De vele voordelen van een Bureau Infrarood Paneel

In de wereld van verwarmingssystemen zijn er talloze opties om…

Read More
  • Categorie├źn