Zorg voor warmte in je huis

Iedereen houdt van een aangename temperatuur in huis, en omdat het in Nederland nog wel eens koud kan zijn is het handig om ervoor te zorgen dat je de warmte goed bewaart. Door middel van praktische isolatie blijft de warmte goed binnen die je stookt middels een CV-ketel of houthaard. Lees hier meer over deze onderwerpen en de betrekking tot duurzaamheid.

Isoleren

Om ervoor te zorgen dat de warmte goed binnen blijft, is isolatie erg belangrijk. Het is namelijk erg zonde als je moet blijven stoken omdat de warmte telkens weer ontsnapt. Een manier waarbij warmte vaak ontsnapt is via de ramen, daarom kiest men tegenwoordig voor dubbelglas. In oude huizen is dit helaas vaak nog niet het geval, waardoor de energierekening gauw kan oplopen. Kies je voor isolatieglas? Dan weet je in ieder geval zeker dat je niet voor niets stookt en lekker warm blijft. Dit glas houdt namelijk de warmte binnen.

CV-ketel

Er zijn diverse manieren om te stoken, maar de CV-ketel is toch de meest gebruikte manier om huizen te verwarmen. Een ketel zorgt ervoor dat er warm water stroomt door de radiatoren, deze worden warm en dit blijft vervolgens in je huis hangen. Toch begint de ketel een achterstand te krijgen op andere manieren van verwarmen, omdat er andere opties zijn die goedkoper zijn op de lange termijn en duurzamer zijn. Ketels hebben namelijk ook regelmatig onderhoud nodig, terwijl andere opties zoals vloerverwarming bijna onderhoudsvrij zijn en zorgen voor een gelijkmatige verwarming.

Houthaard

De klassieke houthaard geeft je een gevoel van gezelligheid, het voelt namelijk net als een kampvuur. Je ziet ze niet meer zo vaak, dit komt doordat dit niet de meest duurzame manier van stoken is. Er moet namelijk veel hout verbrand worden om warmte te blijven afgeven en bij een schoorsteen vervliegt zelfs 90% van de warmte de lucht in. Een open haard of houthaard draagt helaas bij aan het broeikaseffect. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig elektrische haarden om hetzelfde gevoel te creëren op een duurzame manier.

Duurzaamheid

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijk onderwerp in de wereld. Het broeikaseffect heeft namelijk veel invloed op mens, dier en natuur. Je zult er misschien niet direct wat van merken, maar er zijn vele gebieden waar er leven verloren gaat vanwege de hoeveelheid Co2 die er wordt uitgestoten. Draag je steentje bij en zorg ervoor dat je niet onnodig hoeft te stoken. Daarnaast bespaar je ook nog eens geld als je kiest voor duurzaamheid. Het isoleren van je huis is erg belangrijk, omdat dit een groot effect heeft op de hoeveelheid warmte die je moet opbrengen en natuurlijk op je maandelijkse rekening.

Conclusie

Het isoleren van je huis is erg belangrijk, niet alleen om ervoor te zorgen dat je energierekening laag blijft maar ook op het gebied van duurzaamheid. Er zijn verschillende manieren om te stoken, met elk zijn voor- en nadelen. Bij goed isolatieglas kun je kiezen voor vloerverwarming in combinatie met zonnepanelen, dit zorgt ervoor dat de warmte goed in huis blijft.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën