Zo vervelend is ongedierte
Ongedierte kan voor een grote schade aan je woning zorgen. Reden genoeg om tijdig in te grijpen, wanneer je ongedierte opmerkt. Ook op bouwplaatsen komt ongedierte regelmatig voor. Denk bijvoorbeeld aan muizen, die de broodkruimels op de werkplaats gebruiken om zich te voeden. Daarbij biedt de bouwplaats dergelijke ongediertesoorten voldoende verstopplekken om in leven te blijven. Wanneer het bouwproject eenmaal is afgerond, kunnen zich verschillende ongediertesoorten in je woning ophouden. Naast muizen zijn dat bijvoorbeeld papier- en zilvervisjes, motten, mieren, wespen, torren en kevers. Ook de bedwants of vlooien komen regelmatig voor binnen woningen. Niet alleen bijzonder onhygiënisch, ook kunnen ze voor (gezondheids)schade zorgen.
Grijp snel in bij ongedierte in huis
Verwijder ongedierte meteen na het opmerken hiervan. Er zijn verschillende ongediertesoorten, die een hoge voortplantingssnelheid hebben. Muizen en ratten zijn hier een goed voorbeeld van. Wanneer je dit ongedierte te lang in leven laat, zal je te maken krijgen met een ware ongedierteplaag. Iets wat je logischerwijs wilt voorkomen! Daarbij kan de schade aan je woning toenemen, wanneer het ongedierte zich voort kan blijven planten. Kijk bijvoorbeeld naar de houtworm. Dit beestje kan houten constructies in huis ernstig aantasten.
Schade als gevolg van ongedierte
De houtworm gebruikt het hout om zichzelf te voeden. Op deze manier wordt de houtworm steeds groter en kan deze uiteindelijke uitvliegen. Je herkent de aanwezigheid van de houtworm aan kleine gaatjes, die in houten constructies zichtbaar zijn. Ook muizen kunnen voor schade zorgen. Zij gebruiken het isolatiemateriaal tussen je muren om een nest op te bouwen. Bijzonder vervelend, omdat het isolatiemateriaal maar lastig te herstellen is bij schade.
Tip: laat je adviseren door een ongediertebestrijder over de mogelijkheden die je hebt, om het ongedierte buiten de deur te houden. Wat doe jij momenteel al tegen ongedierte in huis?
Comments are closed.