Zo bouw je een fotostudio!

Wanneer je professioneel fotograaf bent of het gewoon leuk vindt om te fotografen kan een echte fotostudio natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe bouw je zoiets? In dit artikel leggen we het uit!

Een ruimte

Wanneer je een fotostudio gaat bouwen zul je allereerst een ruimte nodig hebben. Deze ruimte moet groot genoeg zijn. Er moeten immers diverse spullen in passen. Daarnaast moet je nog voldoende ruimte overhouden om te kunnen fotograferen vanuit verschillende hoeken. Kies dus een geschikte ruimte uit.

Afscherming

Wanneer je een geschikte ruimte hebt, is het tijd om de boel af te gaan schermen. Als je duidelijke en mooie foto’s wilt maken moet je licht en weerspiegelingen van buitenaf beperken. Gebruik bijvoorbeeld doeken of grote witte schermen. 

Verlichting

Nu je alles af hebt gedekt is het waarschijnlijk wel erg donker geworden in je studio. Om duidelijke foto’s te maken heb je dus goede lampen nodig. Ga voor lampen die eenvoudig te verstellen zijn qua intensiteit en positie. Op deze manier kun je tijdens het fotograferen nog spelen met de verlichting.

Achtergrond

Je wilt niet dat er op de achtergrond van je foto’s allerlei spullen te zien zijn. Zorg dus voor een egale achtergrond. Je kunt bijvoorbeeld een greenscreen kopen. Hiermee kun je na het maken van de foto’s de achtergrond veranderen in wat je maar wilt. Zo lijkt het bijvoorbeeld net of je in een bos staat of op het strand! 

Een camera

Een fotostudio is uiteraard niks zonder een camera. Om mooie foto’s te kunnen maken dien je een professionele camera te hebben. Ook niet geheel onbelangrijk, is dat je goed met de camera overweg moet kunnen. Verdiep je dus in wat je camera allemaal kan en probeer verschillende dingen uit. 

Een computer & software

Om de foto’s over te zetten is het handig om een computer of laptop in de studio te zetten. Hierop kun je meteen software zetten om de foto’s te bewerken. 

Een auto fotostudio

Bovenstaand hebben we beschreven hoe je zelf een fotostudio kunt bouwen voor het fotograferen van personen of kleine voorwerpen. Bij het bouwen van auto-fotostudio komt echter wel wat meer kijken. Zo heb je onder meer een draaiplateau nodig. Wanneer je autoverkoper bent kun je het bouwen van een fotostudio dus beter aan een professional overlaten. 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorieën