Zo bouw je een fotostudio!

Wanneer je professioneel fotograaf bent of het gewoon leuk vindt om te fotografen kan een echte fotostudio natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe bouw je zoiets? In dit artikel leggen we het uit!

Een ruimte

Wanneer je een fotostudio gaat bouwen zul je allereerst een ruimte nodig hebben. Deze ruimte moet groot genoeg zijn. Er moeten immers diverse spullen in passen. Daarnaast moet je nog voldoende ruimte overhouden om te kunnen fotograferen vanuit verschillende hoeken. Kies dus een geschikte ruimte uit.

Afscherming

Wanneer je een geschikte ruimte hebt, is het tijd om de boel af te gaan schermen. Als je duidelijke en mooie foto’s wilt maken moet je licht en weerspiegelingen van buitenaf beperken. Gebruik bijvoorbeeld doeken of grote witte schermen. 

Verlichting

Nu je alles af hebt gedekt is het waarschijnlijk wel erg donker geworden in je studio. Om duidelijke foto’s te maken heb je dus goede lampen nodig. Ga voor lampen die eenvoudig te verstellen zijn qua intensiteit en positie. Op deze manier kun je tijdens het fotograferen nog spelen met de verlichting.

Achtergrond

Je wilt niet dat er op de achtergrond van je foto’s allerlei spullen te zien zijn. Zorg dus voor een egale achtergrond. Je kunt bijvoorbeeld een greenscreen kopen. Hiermee kun je na het maken van de foto’s de achtergrond veranderen in wat je maar wilt. Zo lijkt het bijvoorbeeld net of je in een bos staat of op het strand! 

Een camera

Een fotostudio is uiteraard niks zonder een camera. Om mooie foto’s te kunnen maken dien je een professionele camera te hebben. Ook niet geheel onbelangrijk, is dat je goed met de camera overweg moet kunnen. Verdiep je dus in wat je camera allemaal kan en probeer verschillende dingen uit. 

Een computer & software

Om de foto’s over te zetten is het handig om een computer of laptop in de studio te zetten. Hierop kun je meteen software zetten om de foto’s te bewerken. 

Een auto fotostudio

Bovenstaand hebben we beschreven hoe je zelf een fotostudio kunt bouwen voor het fotograferen van personen of kleine voorwerpen. Bij het bouwen van auto-fotostudio komt echter wel wat meer kijken. Zo heb je onder meer een draaiplateau nodig. Wanneer je autoverkoper bent kun je het bouwen van een fotostudio dus beter aan een professional overlaten. 


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe je op 7 creatieve manieren een donkere kamer kunt opfleuren

Snel een sombere en donkere kamer in een woning opfleuren…

Read More
thumb-img
De mogelijkheden voor het verwarmen van water

Wanneer je gaat verbouwen, is het goed om meteen te…

Read More
thumb-img
Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en…

Read More
thumb-img
Efficiënt gebruik van CNC bedfreesmachines: Praktische tips voor optimalisatie van productie

CNC bedfreesmachines zijn essentiële apparaten in de moderne maakindustrie. Het…

Read More
thumb-img
Optimaliseren van magazijnwerkzaamheden: De voordelen van elektrische heftrucks

De wereld van magazijnbeheer heeft een opmerkelijke verschuiving meegemaakt naar…

Read More
  • Categorieën