Werken in een andere sector? Maak een Carrièreswitch naar de bouw

Heb je het niet meer naar je zin bij je huidige baan. Sta je stil bij het bedrijf waar je werkt en wil je meer uit jezelf halen. Dan is het tijd voor een carrièreswitch. Natuurlijk is dit niet niks, maar je hele leven ongelukkig blijven ook niet! Ben je handig dan is werken in de bouw iets voor jou! In deze blog lees je wat nodig is om deze switch te maken.

Durven is alles wat nodig is

Switchen van baan is altijd spannend of je nu van sector wisselt of niet. Om de juiste keuze te maken, doe je er goed aan om te gaan brainstormen. Wat zijn je wensen? Wat kan ik al? Welke vaardigheden of kennis heb ik nodig om dit werk te doen? Dit zijn enkele vragen die helpen bij het vinden van je ideale baan. Zet dit eens op papier en praat daarbij nog eens met bekende die in de sector werken of de baan hebben waarvan jij denkt dat die baan wellicht iets voor jou is. 

Veel mensen die een carrièreswitch willen maken, haken af wanneer zij erachter komen dat ze daarvoor een dure cursus of terug naar school moeten. Laat dit je niet tegenhouden! Met de opleiding of cursus die je volgt, bereik je wat je wilt bereiken. Om dit te bereiken doe je toch alles wat mogelijk is. Ook kun je tegenwoordig deeltijd opleidingen volgen. Die lessen worden ‘s avonds gegeven en zo wordt de mogelijkheid gecreëerd om overdag nog te werken. 

Geen idee welke baan bij je past?

Blijf je maar twijfelen, welke baan nu het beste bij je past. Neem dan contact op met een bemiddelingsbureau of uitzendbureau. Met deze bureaus kun je jouw vaardigheden bespreken en zij zoeken een geschikte baan voor jou. Neem bijvoorbeeld: Vakmasters. Vakmasters is een uitzendbureau gespecialiseerd in de bouw en techniek. 

Welke baan past bij jou?

Wisselen van werksector loont in veel gevallen, zeker als je switcht naar de bouw. In de bouw is er overvloed aan werk en er zijn tal van mogelijkheden, waardoor je er te werk kunt gaan met welke achtergrond dan ook. 

enkele voorbeelden van banen in de bouw waarbij je geen bouwgerelateerde opleidingen voor nodig hebt zijn: 

  • Toezichthouder: kom jij uit het bedrijfsleven, dan ben je vast communicatief sterk en sta jij vast wel je mannetje. Dan is toezichthouder een baan die bij je past. Als toezichthouder ben je verantwoordelijk verantwoordelijk voor inspecties op bouwplaatsen, terreinen en complexe gebieden. Je stelt rapportages op en je fungeert als woordvoerder tegenover stakeholders.
  • Projectorganisatie: Werken in de projectorganisatie is afwisselend. je moet goed kunnen multitasken, je bent goed in het aansturen en motiveren van mensen. 
  • Bouwinspecteur: Hierbij voer je inspecties uit in huizen, maar ook kantoorpanden en andere panden. Deze inspecties rapporteer je en daarbij heb je een goed oog voor detail nodig, technische kennis hebben en goed zelfstandig kunnen werken. 

Past een van deze banen bij jouw kwaliteiten. Bekijk dan de vacatures in Bergen Op Zoom


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe werkt de Airrex heater en wat maakt het een populaire keuze?

Verwarming is een essentiële factor voor comfort en welzijn, vooral…

Read More
thumb-img
De grootste voordelen  die er zijn van all-in-one laserprinters

In de moderne wereld van zakelijke technologie zijn efficiëntie en…

Read More
thumb-img
Dit kun je allemaal doen met PVC buizen

PVC buizen worden vooral gebruikt in technische industrieën. Dit is…

Read More
thumb-img
Hoe richt je jouw keuken het best in?

Bij het inrichten van een keuken zijn er bepaalde elementen…

Read More
thumb-img
Hoe kies je de juiste verf voor buitenprojecten?

Buitenprojecten zijn een geweldige manier om je huis op te…

Read More
  • Categorieën