Welke vloer bij vloerverwarming?

Ga jij in jouw woning vloerverwarming aan laten brengen of koop jij een huis waar vloerverwarming aanwezig is? Dan is het noodzakelijk om in deze plannen ook het soort vloer mee te nemen in de overwegingen. Vloerverwarming is namelijk niet altijd even lekker te combineren met alle soorten vloeren. In dit artikel duiken wij graag verder in de combinatie van de juiste vloer en vloerverwarming.

Welke vloeren combineren met vloerverwarming?

In principe is iedereen vrij om te beslissen welke soort vloer hij of zij over een vloer met vloerverwarming heen legt. Echter is het aangeraden je hier goed over in te lezen daar het soort vloer hierbij een enorme rol speelt wanneer het gaat om warmte en eventuele besparingen. Het is namelijk de dikte van het soort vloer en het materiaal waar deze uit is geproduceerd die een enorme rol spelen in hoeveel warmte en hoe snel er warmte door de vloer wordt doorgelaten. Om deze reden spreekt men in de vloerenbranche over een zogenoemde warmteweerstand bij vloeren. Bij SOLZA adviseren wij mensen die een vloer zoeken voor een vloerverwarming over het algemeen te kiezen voor een PVC vloer, alhoewel het tegenwoordig ook te combineren is met veel van onze laminaatvloeren. PVC vloeren hebben een lage warmteweerstand en laten de warmte hierdoor een stuk gemakkelijker door de ruimte in. Hierdoor hoef jij minder te stoken om de ruimte warm te krijgen en dus kun je hiermee besparen. Daarnaast is PVC als materiaal beter in het geleiden van warmte dan laminaat of hout.

Welke soorten PVC zijn er?

PVC vloeren zijn te onderscheiden in twee verschillende soorten. Zo is er click PVC, dat net als bijvoorbeeld laminaat, in elkaar geklikt kan worden bij het leggen. En ook is er plak PVC, dat aan de ondervloer dient te worden verlijmd. Voor vloerverwarming maakt de keuze hierin niet zoveel uit. Dit is vooral een praktische en visuele afweging.

Vloer met vloerverwarming? Advies op maat!

Twijfel jij nog aan welke keuze jij goed doet? Welke vloer er het beste in jouw situatie past? Dan is het

wellicht wenselijk om alvorens je overgaat tot koop eerst eens te sparren met een expert op het gebied van vloeren. Bij Solza.nl beschikken ze bijvoorbeeld over een showroom midden in de Randstad. Maak vooral een afspraak, bekijk de mogelijkheden en win zoveel mogelijk informatie. Zo ben jij zekerder van je zaak bij het maken van je keuze.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe werkt de Airrex heater en wat maakt het een populaire keuze?

Verwarming is een essentiële factor voor comfort en welzijn, vooral…

Read More
thumb-img
De grootste voordelen  die er zijn van all-in-one laserprinters

In de moderne wereld van zakelijke technologie zijn efficiëntie en…

Read More
thumb-img
Dit kun je allemaal doen met PVC buizen

PVC buizen worden vooral gebruikt in technische industrieën. Dit is…

Read More
thumb-img
Hoe richt je jouw keuken het best in?

Bij het inrichten van een keuken zijn er bepaalde elementen…

Read More
thumb-img
Hoe kies je de juiste verf voor buitenprojecten?

Buitenprojecten zijn een geweldige manier om je huis op te…

Read More
  • Categorieën