Welke vloer bij vloerverwarming?

Ga jij in jouw woning vloerverwarming aan laten brengen of koop jij een huis waar vloerverwarming aanwezig is? Dan is het noodzakelijk om in deze plannen ook het soort vloer mee te nemen in de overwegingen. Vloerverwarming is namelijk niet altijd even lekker te combineren met alle soorten vloeren. In dit artikel duiken wij graag verder in de combinatie van de juiste vloer en vloerverwarming.

Welke vloeren combineren met vloerverwarming?

In principe is iedereen vrij om te beslissen welke soort vloer hij of zij over een vloer met vloerverwarming heen legt. Echter is het aangeraden je hier goed over in te lezen daar het soort vloer hierbij een enorme rol speelt wanneer het gaat om warmte en eventuele besparingen. Het is namelijk de dikte van het soort vloer en het materiaal waar deze uit is geproduceerd die een enorme rol spelen in hoeveel warmte en hoe snel er warmte door de vloer wordt doorgelaten. Om deze reden spreekt men in de vloerenbranche over een zogenoemde warmteweerstand bij vloeren. Bij SOLZA adviseren wij mensen die een vloer zoeken voor een vloerverwarming over het algemeen te kiezen voor een PVC vloer, alhoewel het tegenwoordig ook te combineren is met veel van onze laminaatvloeren. PVC vloeren hebben een lage warmteweerstand en laten de warmte hierdoor een stuk gemakkelijker door de ruimte in. Hierdoor hoef jij minder te stoken om de ruimte warm te krijgen en dus kun je hiermee besparen. Daarnaast is PVC als materiaal beter in het geleiden van warmte dan laminaat of hout.

Welke soorten PVC zijn er?

PVC vloeren zijn te onderscheiden in twee verschillende soorten. Zo is er click PVC, dat net als bijvoorbeeld laminaat, in elkaar geklikt kan worden bij het leggen. En ook is er plak PVC, dat aan de ondervloer dient te worden verlijmd. Voor vloerverwarming maakt de keuze hierin niet zoveel uit. Dit is vooral een praktische en visuele afweging.

Vloer met vloerverwarming? Advies op maat!

Twijfel jij nog aan welke keuze jij goed doet? Welke vloer er het beste in jouw situatie past? Dan is het

wellicht wenselijk om alvorens je overgaat tot koop eerst eens te sparren met een expert op het gebied van vloeren. Bij Solza.nl beschikken ze bijvoorbeeld over een showroom midden in de Randstad. Maak vooral een afspraak, bekijk de mogelijkheden en win zoveel mogelijk informatie. Zo ben jij zekerder van je zaak bij het maken van je keuze.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Vloerkleden en verbouwen: Zo kies je de juiste vloerkleden voor jouw verbouwde ruimte

Als je aan het verbouwen bent, denk je waarschijnlijk al…

Read More
thumb-img
Wat kan je na het doen van een rechtenstudie?

In Nederland staat het studeren van rechten bekend als iets…

Read More
thumb-img
Hoe kun je geld besparen op je vaste lasten?

Het leven is steeds duurder aan het worden. Daarom is…

Read More
thumb-img
Dingen die je moet weten over het renoveren van een zwembad!

Verbleekte folie, scheuren in het beton, tegels en kunststof of…

Read More
thumb-img
Verkoop je oude pallets door

Heb jij een (eigen) bedrijf en beschik jij over veel…

Read More
  • Categorie├źn