Wat heeft een professionele bouwvakker allemaal nodig?

Professionele bouwvakkers, maar bijvoorbeeld ook eigenaars van klusbedrijven, hebben een hoop handgereedschappen, materialen (hulpmiddelen) en apparaten nodig om hun werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Welke hulpmiddelen horen er sowieso in het assortiment van een bouwvakker te zitten? Zodat je tijdens een klus nooit voor verrassingen komt te staan? Achtereenvolgens kijken we naar de benodigde gereedschappen, nuttige apparaten en machines, onmisbare hulpmiddelen, werkmaterialen om op hoogte te werken en het vereiste veiligheidsmateriaal.

Nuttige handgereedschappen: voor alle klussen

Handgereedschappen zijn letterlijk en figuurlijk handig bij elke bouwklus. Sterker nog: gereedschap van goede kwaliteit is feitelijk onmisbaar voor iedere bouwvakker of klusjesman. Denk hierbij onder meer aan gereedschappen als hamers, beitels, priemen, troffels en waterpomptangen. Maar vergeet ook zeker niet om een of meer schroefsleutels, schroevendraaiers, handzagen, een spanningsmeter, waterpassen en geschikte meetlatten mee te nemen naar het werk.

Benodigde apparatuur en machines

Een voorraad elektrisch gereedschap en machines kunnen het werk in de bouw aanzienlijk verlichten. Vergeet zeker niet om de volgende machines altijd mee te nemen als je een klus in de bouw oppakt: elektrische zaagmachines, sloophamers, een allround accuboormachine, enkele acculaders en goede allround stofzuiger.

Onmisbare materialen & hulpmiddelen

Tot de echt onmisbare hulpmiddelen van de bouwvakker horen een grote voorraad schroeven, bouten, boortjes, pluggen, kwasten, tie wraps, emmers en schuurmiddelen (zoals schuurpapier en schuursponzen). Maar, afhankelijk van de specifieke klus natuurlijk, mogen ook verf, impregneermiddelen, verlengsnoeren en alleslijm, houtvuller en pur niet in de collectie ontbreken. Allemaal voorbeelden van hulpmiddelen die je nodig hebt als bouwvakker!

Werkmaterialen voor in de hoogte: lage trappen en hoge rolsteigers

Ten slotte mogen ook werkmaterialen als een kleine trap of een rolsteiger nooit ontbreken in het assortiment hulpmiddelen van de bouwvakker. Zonder deze cruciale accessoires is klussen op hoogte niet mogelijk. En voor elke klus een aparte rolsteiger huren is op termijn zeer onvoordelig. Zorg daarom dat je dit soort materialen sowieso in bezit hebt, als je tenminste jezelf als ervaren bouwvakker serieus wilt nemen.

Beschermende materialen: voor een optimale veiligheid

Ook beschermende materialen horen erbij, om veilig te kunnen werken. Want als professioneel bouwvakker wil je tijdens de werkzaamheden in de bouw natuurlijk niet gewond raken. Cruciaal in het basisassortiment zijn veiligheidsmaterialen als een helm, een veiligheidsbril, oorbeschermers, stofkappen, kniebeschermers en veilige handschoenen. En natuurlijk horen ook sterke werkschoenen met een beschermende stalen neus tot de standaarduitrusting om veilig te kunnen werken in de bouw!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De voordelen van een houten parket vloer

Het uitzoeken van een nieuwe vloer kan nog best lastig…

Read More
thumb-img
Hoe gebruik je een LED strip profiel?

Een LED strip is een mooie manier om een ruimte…

Read More
thumb-img
3 Tips bij het kopen van een ladder

Een ladder gebruiken kan heel handig zijn om klussen in…

Read More
thumb-img
Nieuwbouw: waarom is een opleveringskeuring verstandig?

Een woning is voor velen een grote investering. Het is…

Read More
thumb-img
Bouwcontainer huren: waar moet je op letten?

Bij een verbouwing of een verhuizing is een bouwcontainer van…

Read More
  • Categorieën