Waarom PVC vloeren een perfecte oplossing zijn

In de moderne wereld waarin we leven wordt het interieur van onze huizen voortdurend aangepast. Het is met alle mogelijkheden die er nu voorhanden zijn dan ook vrij eenvoudig om de handen uit de mouwen te steken. Om onze woonruimtes zo vlot een bijzonder eigentijdse uitstraling te geven.

Het is een weinig bekend feit dat je soms maar een paar designelementen nodig hebt om de ambiance van een kamer in iets compleet nieuws te veranderen. Maar de belangrijkste tip hierbij is aan de vloer te denken! Er is in dit geval een mooie en goedkope oplossing die maar weinig tijd en moeite vergt. Of met andere woorden: een PVC vloer kan in dit geval de perfecte oplossing zijn.

Wat zijn PVC vloeren?

PVC is een hoogwaardig, veelzijdig en praktisch bouwmateriaal dat tot de wereld van vinyloppervlakken behoort. PVC, ook wel bekend als polyvinylchloride, is in feite een polymeer of plastic dat gebruikt kan worden om veel duurzame producten te maken.
Dit duurzame materiaal heeft de kracht om continu gebruik in een drukke loopomgeving te weerstaan. PVC vloeren kunnen, met regelmatig onderhoud, dus ook behoorlijk lang in een woonomgeving meegaan. Om deze reden is een PVC traprenovatie ook zeer zeker een ideale keuze. Want PVC biedt geluiddempende eigenschappen, vereist weinig onderhoud en is prima bestand tegen krassen en stoten.

Het verschil tussen PVC en vinylvloeren

PVC vloeren zijn over het algemeen sterker en robuuster dan vinylvloeren, waardoor ze meestal ook iets duurder in aanschaf zijn. Qua onderhoud betreft zijn beide vloersoorten gelijk: ze zijn eenvoudig schoon te maken en houden geen stof of vuil vast. Iets wat voor een prettige hygiënische omgeving zorgt.

De 5 belangrijkste voordelen van PVC vloeren

1. PVC is een energiezuinige kunststof

Dankzij hun lage thermische geleidbaarheid hebben PVC vloeren uitstekende isolatie-eigenschappen. Omdat de omgevingstemperatuur zeer langzaam door het plastic wordt overgedragen, houdt het gedurende een langere tijd warmte of koelere lucht vast. Als gevolg hiervan kunnen de brandstofkosten en de energie die nodig is om jouw huis te verwarmen en te koelen, aangenaam verlaagd worden.

2. PVC vloeren zijn recyclebaar en gaan lang mee

Aan het einde van hun levensduur kunnen PVC vloeren eenvoudig worden gerecycled om zo weer een nieuwe vloer te reproduceren. Omdat meer dan 50% van de polyvinylchloride producten een levensduur van meer dan 15 jaar hebben, laat dit type vloer ook zeker een kleine stempel op het milieu achter.

3. PVC is duurzaam en waterbestendig

PVC vloeren zijn een licht van gewicht en uiterst duurzaam product met een levensduur die gemiddeld tussen de tien en twintig jaar kan liggen. Het kan zelfs nog langer meegaan als jij de juiste verzorgende producten gebruikt en schoonmaakproducten vermijdt die een opeenhoping van resten kunnen achterlaten. PVC vloeren zijn daarnaast niet alleen behoorlijk waterbestendig, maar beschikken ook over uitstekende antislip eigenschappen. Dit maakt ze ideaal voor badkamers of andere vochtige plaatsen.

4. PVC is vlekbestendig en comfortabel zacht

Omdat PVC vloeren vlekbestendig zijn, is eventuele gemorste olie of een andere vettige substantie eenvoudig met een vochtige doek op te ruimen. PVC vloeren voelen, dankzij de dunne schuimlaag aan de achterkant, zacht aan onder de voeten. Iets dat er ook voor zorgt dat als je iets delicaats laat vallen, het waarschijnlijk minder snel kapot gaat.

5. PVC vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden

Vanwege de oppervlaktestructuur zijn PVC vloeren één van de makkelijkst schoon te maken vloeren. Het vereist bovendien zeer weinig onderhoud, want je hoeft het alleen maar wekelijks te vegen en te dweilen met een neutraal schoonmaakmiddel. Zo kunnen we concluderen dat PVC vloeren uit een flexibel, duurzaam en lichtgewicht materiaal bestaan, dat subliem tegen water en vlekken bestand is. Het oppervlak ervan is gemakkelijk schoon te maken. Het is bovendien in verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar, waaronder allerlei textuur- en patroonontwerpen. Het wordt vaak in residentiële omgevingen gebruikt, maar kan ook perfect in commerciële ruimtes en industriële omgevingen toegepast worden.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorieën