Voordelen eiken vloer

 Wanneer je de keuze hebt gemaakt om in je nieuwe of bestaande woning een eiken vloer te leggen, heb je in de meeste gevallen een uitzonderlijk goede keuze gemaakt. Een eiken vloer neemt namelijk, ten opzichte van andere vloeren, enorm veel voordelen met zich mee. In dit blogartikel zullen we je dan ook meer informatie verschaffen over de voordelen van een eiken vloer te laten leggen in je woning. 

Geschiedenis van een eiken vloerEen houten vloer wordt al decennia lang aangelegd en is al die tijd ook erg goed gebleken. In 1592 werd dan ook de eerste zaagmolen gebouwd door Cornelis Corneliszoon van Uitgeest. In eerste instantie was dit een grote vooruitgang voor vooral de scheepsvaart, maar ook ligt hier de historie van de eiken vloer voor een woning. Afhankelijk van de wind die er op het moment stond, kon er tot twee meter hout gezaagd worden per uur. Dit is niet snel, maar in die tijd was het een hele vooruitgang. Hierdoor kon het hout namelijk gemakkelijker in planken gezaagd worden, waardoor de basis voor een houten vloer gelegd was!

De voordelen van een eiken vloerAls je de keuze hebt gemaakt om een eiken vloer te laten plaatsen, brengt dit veel voordelen met zich mee. Het allergrootste voordeel is dat een eiken vloer enorm lang mee gaat. Dit heeft er allereerst mee te maken dat het hout massief en erg sterk is. Daarnaast is het hout ook erg gemakkelijk te onderhouden. Je kunt dan ook altijd de vloer gaan stofzuigen of dweilen zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Anders dan een tapijtvloer heb je hier namelijk helemaal geen belemmeringen in! Daarnaast is een eiken vloer ook enorm duurzaam. Doordat het hout een natuurlijk materiaal is en er in de bewerking ervan (bijna) geen slechte stoffen vrijkomen, is het een van de beste keuzes als het om duurzaamheid gaat. Vervolgens zal ook het interieur in je woning een leuke en duurzame uitstraling geven. Dit kun je dan ook erg leuk combineren met bijvoorbeeld planten. Tot slot is een eiken vloer tijdloos. Dit wil zeggen dat hij te combineren is met bijna ieder interieur. Van een ouderwets of authentiek interieur tot een hyper modern interieur, een eiken vloer past bijna altijd. Je kunt hem dan ook altijd overwegen!

Een eiken vloer in je woning aan laten leggenEen eiken vloer is redelijk gemakkelijk aan te leggen. Echter is het geadviseerd om hem te laten leggen door professionals. Deze weten namelijk exact hoe de vloer op een juiste manier aangelegd kan worden en wat hier precies bij benodigd is. Je wilt immers voorkomen dat de vloer al beschadigd is alvorens je hem in gebruik gaat nemen. Daarnaast zal het aanleggen door een professional ook zekerheid geven dat je niet na een aantal jaren gebreken gaat zien door bijvoorbeeld verkeerd aanleggen. Tenslotte kun je ook altijd een passend advies krijgen over het precieze onderhoud van de eiken vloer van een vakman!


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Kies je voor bitumen of EPDM dakbedekking?

Als het tijd is voor nieuwe bedekking van je dak,…

Read More
thumb-img
Zo vind je de vacature engineer die bij je past

Worstel jij ook al lange tijd met het gevoel te…

Read More
thumb-img
Welk isolatiemateriaal kies je?

De verscheidenheid aan EPS isolatie materialen omvat dikke vezels zoals…

Read More
thumb-img
Wat is een chemisch anker?

Ankerbouten zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid die bekend staan als…

Read More
thumb-img
Tips voor een verbouwing aan uw bedrijfspand

Het verbouwen van uw bedrijfspand is een hele klus en…

Read More
  • Categorieën