Vijf manieren om je huis te isoleren zonder muren open te breken

Woon niet in een huis dat niet goed geïsoleerd is alleen omdat je je muren niet wilt beschadigen.
Het is namelijk gewoon mogelijk om een woning te isoleren zonder de wanden open te breken.
Door dit te doen zul je ervoor kunnen zorgen dat je energie kunt besparen, wat ook mogelijk is
door gebruik te maken van de beste energie aanbiedingen. Daarnaast heeft het isoleren van je huis
natuurlijk nog meer voordelen, want het zorgt ook zeker voor meer comfort. Naast onafhankelijk
energie vergelijken
moet je ook zeker de onderstaande tips gebruiken om je woning te isoleren
zonder de muren open te breken.

Zolder isoleren

Warmte stijgt op, dus het is logisch dat er meer warmte via de zolder ontsnapt dan waar dan ook in je huis. Het isoleren van je zolder kan dat meer verminderen dan bijna elke andere maatregel. Zolders zijn vaak onafgewerkt, dus het toevoegen van isolatierollen zou eenvoudig moeten zijn. Een ander alternatief is het toevoegen van sproeischuim aan open ruimtes onder het dak waar geen andere isolatie is. Ook stralingsbarrières zouden in principe goed kunnen werken. Dit zijn producten die gemaakt zijn van een materiaal dat warmte reflecteert in plaats van het absorbeert. 

Ramen en deuren afdichten

Beschadigde raam- en deurafdichtingen behoren tot de belangrijkste oorzaken van warmteverlies. Een rooklekdetector laat precies zien waar de schade vandaan komt. Een eenvoudige doe-het-zelf-oplossing om het energieverlies van ramen en deuren te verminderen, is nieuwe tochtstrippen en deurvegen installeren in je woning. Beide moeten eventuele openingen in raamopeningen en onder je deur afdichten. Dit zal dus zorgen voor een betere isolatie van je huis en een energiebesparing. 

Stopcontacten en schakelaars isoleren

Stopcontacten en schakelaars zijn misschien klein, maar ze laten veel warmte het huis uit en koude lucht binnen. Als je alle stopcontacten en schakelaars in een huis bij elkaar optelt, is dat een hoop ruimte dat nog niet geïsoleerd is! Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: installeer schuimrubberen pakkingen achter de uitlaat- en schakelaarafdekkingen om warmteverlies te voorkomen. Een infraroodthermograaf kan nog wat verlies vertonen nadat je deze maatregel al hebt genomen, maar zorgvuldig aangebracht sproeischuim kan dit alsnog tot bijna nul terugbrengen.

Thermische gordijnen ophangen

Uitgebreide raambekleding is al tientallen jaren uit de mode. Maar als je bereid bent om eenvoudige thermische gordijnen te installeren, zullen ze helpen om kamers met ramen warmer te houden in de winter en koeler in de zomer. Zoek naar gordijnen die worden beschreven als ’thermisch’ of ‘isolerend’ en koop deze exemplaren om je huis beter te isoleren en energie te besparen.

Leidingen isoleren

Geïsoleerde waterleidingen verminderen het warmteverlies en kunnen je watertemperatuur twee tot vier graden Celsius verhogen. Dat helpt het water uit je kraan of douche sneller te verwarmen, zodat je het niet zo lang hoeft te laten lopen, wat water en dus energie bespaart. Waterleidingisolatie is goedkoop en op de meeste plaatsen eenvoudig te installeren. Schuif de isolatie eenvoudig om de bestaande leiding en klaar is Kees.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Waarom de trap en keuken vaak een renovatie nodig hebben

In veel huizen zijn de trap en de keuken twee…

Read More
thumb-img
Waarom er spouwmuurisolatie gebruikt wordt

Spouwmuurisolatie is een populaire en effectieve methode om de thermische…

Read More
thumb-img
Bouwvoertuigen: De Krachtpatsers op de Bouwplaats

In de wereld van de bouw zijn er krachtpatsers die…

Read More
thumb-img
Heftruck gebruiken voor klusjes rondom je huis

Bij het denken aan een heftruck, schiet waarschijnlijk direct het…

Read More
thumb-img
De vele voordelen van een Bureau Infrarood Paneel

In de wereld van verwarmingssystemen zijn er talloze opties om…

Read More
  • Categorieën