Timmer- en bouwwerk onderhoud

Moeten uw kozijnen eigenlijk vervangen worden? Of moet het dak moet worden gecontroleerd en u heeft hier en daar ook wel een beetje houtrot dat gerepareerd moet worden? Stel die klussen niet uit, maar zorg voor goed onderhoud aan uw woning. Door goed onderhoud geniet u langer van uw kostbare woning en u bespaart uiteindelijk meer geld dan dat u het uit zal stellen.

Door het onderhoud van uw huis goed bij te houden, voorkomt u onnodig dure reparaties. Doe daarom regelmatig een controle om maar ook zeker in uw huis. Waar u zoal op moet letten zijn de volgende punten:

Buitenshuis

Aan de buitenkant van het huis zitten enkele onderdelen die belangrijk zijn regelmatig te controleren. Door dit te doen voorkomt u hoge kostenposten en verkleint u de schade die er ontstaan is. Wat belangrijk is om te inspecteren is de gevel van het huis, hier kan schade op ontstaan of een mos/ alg groei ontstaan. Hierbij is het belangrijk dat u eens per jaar de gevel goed reinigd.

Het dak is ook een onderdeel van het huis dat aandacht nodig heeft. U kunt het beste jaarlijks de dakpannen controleren of ze nog goed liggen en kijken of ze nog heel zijn, mocht het zijn dat er mos op groeit is het belangrijk om het zo snel mogelijk te verwijderen om lekkage te voorkomen. De dakgoot schoonmaken is om verstoppingen te voorkomen.

Mocht het zo zijn dat u houten ramen heeft is het belangrijk dat u die elke vijf à tien jaar  behandeld. Als u zonnepanelen heeft is het het beste om ze regelmatig met een vochtige doek schoon te maken om het beste rendement te behalen.

Binnenshuis

Ook aan de binnenkant van het huis is het verstandig om regelmatig een inspectie te houden naar de gesteldheid. Mocht u een radiator hebben is een jaarlijks controleren of ze goed ontlucht zijn belangrijk.

Bij een gasketel is het cruciaal dat die om de 3 jaar gecontroleerd wordt, bij een houtkachel moet jaarlijks de schoorsteen gereinigd worden. De cv-installatie moet eens in de 2 jaar door een onderhoudsbedrijf gecontroleerd worden.

Voor het sanitair zoals leidingen kunt u die het beste jaarlijks schoonmaken dat is namelijk omdat zeepresten en kalk zich ophopen weg te halen. Maak de voegen in de badkamer en toilet jaarlijks schoon om schimmel te voorkomen. Als u een ventilator heeft kunt u die het beste om het halfjaar of naar een jaar helemaal te reinigen of te laten reinigen.

Kunt u het niet zelf of bent u op zoek naar een betrouwbare en vakkundige bedrijf. Iemand met ervaren professionals, vakmensen die uw wensen niet uit het oog zullen verliezen en u garanderen dat afspraken nagekomen worden. Denk dan eens aan Timmer- en aannemersbedrijf Rudy Vermeeren.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe werkt de Airrex heater en wat maakt het een populaire keuze?

Verwarming is een essentiële factor voor comfort en welzijn, vooral…

Read More
thumb-img
De grootste voordelen  die er zijn van all-in-one laserprinters

In de moderne wereld van zakelijke technologie zijn efficiëntie en…

Read More
thumb-img
Dit kun je allemaal doen met PVC buizen

PVC buizen worden vooral gebruikt in technische industrieën. Dit is…

Read More
thumb-img
Hoe richt je jouw keuken het best in?

Bij het inrichten van een keuken zijn er bepaalde elementen…

Read More
thumb-img
Hoe kies je de juiste verf voor buitenprojecten?

Buitenprojecten zijn een geweldige manier om je huis op te…

Read More
  • Categorieën