Nieuwe technieken in de bouw

De ontwikkelingen staan de laatste jaren zeker niet stil, en zeker in de bouw niet. Er wordt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat het bouwen sneller en efficiënter kan. Dit komt met name omdat er veel nieuwe woningen nodig zijn. Veel jongeren moeten thuis blijven wonen omdat er gewoon geen woningen zijn, maar ouderen willen wel graag verhuizen. Echter zijn er voor ouderen geen aangepaste of kleinere woningen beschikbaar. Daarom moet er de komende jaren volop gebouwd worden en daarbij moet er ook gekeken worden of dat de huidige gebouwen nog in goede staat zijn.

Gebouwen beoordelen

Een goede techniek om de huidige staat van een gebouw te beoordelen is met 3D laserscanning. Op deze manier kan namelijk op een gedetailleerde manier in kaart worden gebracht hoe de daadwerkelijke situatie is van een gebouw. Hierbij kan ook gekeken worden naar de constructie en dat is van groot belang. Waarom? Omdat er zo sneller gekeken kan worden of een gebouw gesloopt moet worden, of dat het nog gerenoveerd kan worden. Als dat laatste kan, dan kunnen er vaak sneller woningen van worden gemaakt. Dit is in deze tijd zeker nodig, maar het moet allemaal wel veilig gebeuren. Daarom zijn er verschillende technieken die ingezet kunnen worden om de panden te beoordelen.

Nog meer technieken

Er zou ook nog naar gebouwen gekeken kunnen worden met een drone. Op deze manier kunnen er namelijk foto- en videobeelden vanuit de lucht worden gemaakt. Gebouwen kunnen zo dan ook in 3D vast worden gelegd, wat ook een goed beeld geeft. Als het onder water beoordeeld moet worden, dan worden er multi beam metingen gedaan. Zo kunnen namelijk onzichtbare bodemgegevens vast worden gelegd. Ook zijn er nog GPS metingen voor 3D opnamen. Wat er wanneer gekozen wordt, hangt af van bijvoorbeeld het gebouw, een brug of een constructie, maar ook van wat er duidelijk moet worden. Als het over een heel terrein gaat dan worden er vaak meerdere technieken ingezet, ook worden er dan vaak drones toegepast. Deze brengen de hele situatie in een keer in beeld, wat ook wel goed is om te bekijken.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Een inleiding tot nieuwbouw: het creëren van dromen

Nieuwbouwprojecten vormen de kern van de vastgoedmarkt, waarbij visionairen en…

Read More
thumb-img
Extra ruimte in en rondom je huis creëren? Dat kan!

Wanneer je graag aanpassingen wil doen in je huis is…

Read More
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
  • Categorieën