Nieuwbouw: waarom is een opleveringskeuring verstandig?

Een woning is voor velen een grote investering. Het is daarom belangrijk dat het hele proces goed verloopt. Na aankoop van een woning wil je er niet achter komen dat er onverwachte problemen met de woning zijn. Door een inspecteur in te schakelen, zorg je ervoor dat er op alle details van een woning worden gelet. Hierdoor zal je na aankoop van de woning precies weten wat je ervan verwacht. Zowel een oude woning als een nieuwbouw woning kan gebruik maken van een inspecteur. Meestal wordt een inspecteur ingeschakeld voor bestaande woningen. Maar ook voor een nieuwbouw kan een inspecteur handig zijn. Een opleveringskeuring bij nieuwbouw zorgt ervoor dat je de woning aan alle eisen voldoet. 

Zorgen voor meer zekerheid

Met een opleveringskeuring zorg je vooral voor meer zekerheid. Omdat een woning een grote investering is, is het belangrijk dat alles naar behoren is. Bij een nieuwbouw kunnen er wel eens fouten gemaakt worden. Die fouten zijn zelf meestal niet zo makkelijk te herkennen doordat je niet over de juiste kennis beschikt. Eenmaal wanneer je de aankoop van de woning hebt gedaan en pas daarna fouten herkent, moet je zelf de kosten betalen voor het oplossen van de fouten. Wanneer je de fouten van tevoren herkent, hoeft dit niet. Het kan dus best veel stress opleveren wanneer je zonder inspectie een nieuwe woning koopt. Je begint vaak te twijfelen of je wel de juiste aankoop hebt gedaan. Een opleveringskeuring geeft je meer zekerheid doordat je inzicht krijgt in alle aspecten van een woning. Overtuigd? Plan direct een opleveringskeuring in bij Huiskeur en kom alles te weten over de bouwkundige staat van je woning.

Sterker onderhandelen over de prijs

Wanneer er eenmaal iets mis is met de woning, kun je met een opleveringskeuring veel beter jouw argumenten onderbouwen. Het is hierdoor veel makkelijker om over de prijs van de woning te onderhandelen. De gebreken kun je in de woning laten zitten voor een lagere aankoopprijs bijvoorbeeld. Maar je kunt er ook voor zorgen dat de gebreken kostenvrij worden opgelost. Een geschil tussen de verwachting en de werkelijkheid kan op deze manier veel makkelijker opgelost worden.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De voordelen van een houten parket vloer

Het uitzoeken van een nieuwe vloer kan nog best lastig…

Read More
thumb-img
Hoe gebruik je een LED strip profiel?

Een LED strip is een mooie manier om een ruimte…

Read More
thumb-img
3 Tips bij het kopen van een ladder

Een ladder gebruiken kan heel handig zijn om klussen in…

Read More
thumb-img
Nieuwbouw: waarom is een opleveringskeuring verstandig?

Een woning is voor velen een grote investering. Het is…

Read More
thumb-img
Bouwcontainer huren: waar moet je op letten?

Bij een verbouwing of een verhuizing is een bouwcontainer van…

Read More
  • Categorie├źn