Nieuwbouw: waarom is een opleveringskeuring verstandig?

Een woning is voor velen een grote investering. Het is daarom belangrijk dat het hele proces goed verloopt. Na aankoop van een woning wil je er niet achter komen dat er onverwachte problemen met de woning zijn. Door een inspecteur in te schakelen, zorg je ervoor dat er op alle details van een woning worden gelet. Hierdoor zal je na aankoop van de woning precies weten wat je ervan verwacht. Zowel een oude woning als een nieuwbouw woning kan gebruik maken van een inspecteur. Meestal wordt een inspecteur ingeschakeld voor bestaande woningen. Maar ook voor een nieuwbouw kan een inspecteur handig zijn. Een opleveringskeuring bij nieuwbouw zorgt ervoor dat je de woning aan alle eisen voldoet. 

Zorgen voor meer zekerheid

Met een opleveringskeuring zorg je vooral voor meer zekerheid. Omdat een woning een grote investering is, is het belangrijk dat alles naar behoren is. Bij een nieuwbouw kunnen er wel eens fouten gemaakt worden. Die fouten zijn zelf meestal niet zo makkelijk te herkennen doordat je niet over de juiste kennis beschikt. Eenmaal wanneer je de aankoop van de woning hebt gedaan en pas daarna fouten herkent, moet je zelf de kosten betalen voor het oplossen van de fouten. Wanneer je de fouten van tevoren herkent, hoeft dit niet. Het kan dus best veel stress opleveren wanneer je zonder inspectie een nieuwe woning koopt. Je begint vaak te twijfelen of je wel de juiste aankoop hebt gedaan. Een opleveringskeuring geeft je meer zekerheid doordat je inzicht krijgt in alle aspecten van een woning. Overtuigd? Plan direct een opleveringskeuring in bij Huiskeur en kom alles te weten over de bouwkundige staat van je woning.

Sterker onderhandelen over de prijs

Wanneer er eenmaal iets mis is met de woning, kun je met een opleveringskeuring veel beter jouw argumenten onderbouwen. Het is hierdoor veel makkelijker om over de prijs van de woning te onderhandelen. De gebreken kun je in de woning laten zitten voor een lagere aankoopprijs bijvoorbeeld. Maar je kunt er ook voor zorgen dat de gebreken kostenvrij worden opgelost. Een geschil tussen de verwachting en de werkelijkheid kan op deze manier veel makkelijker opgelost worden.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorie├źn