Hoe kun je een houten vloer het beste onderhouden?

3 praktische tips om je houten vloer te onderhouden

Een houten vloer onderhouden is niet zo moeilijk. Tenminste als je het op de juiste manier aanpakt, want daar bestaan nogal wat misverstanden over. Het schoonmaken van een houten vloer vergt enige kennis van zaken. Zo zal je de vraag moeten stellen welke houtsoort je vloer heeft en welke schoonmaakmiddelen je mag gebruiken. Een houten vloer Bergen op Zoom – ook wel in de volksmond parket geheten – betekent ook dat de vloer uit echt hout bestaat en wordt vervaardigd van levensechte boomsoorten. Het soort hout zoals grenen of eiken is niet zo belangrijk, maar wel de bewerking ervan. Een vloer uit hout kan met was bewerkt zijn, geolied, onbewerkt of gelakt. 3 praktische tips hoe je een houten vloer reinigt in een notendop.

Tip 1: Stofzuigen met een borstel die roteert is geen goed idee

Een borstel die roteert van je stofzuiger laat je best aan de kant. De dag van vandaag hebben stofzuigers een opzetstuk dat speciaal is voorzien om een houten vloer schoon te maken. Om je houten vloer in een goede staat te houden kan je best vaak stofzuigen om het stof en het vuil te verwijderen. Zo voorkom je krassen op de houten vloer.

Tip 2: Je houten vloer Bergen op Zoom niet te nat schoonmaken

Hoe vaak je een houten vloer schoonmaakt, hangt van verschillende parameters af. De algemene vuistregel luidt dat houten vloeren regelmatig worden gestofzuigd en zo weinig mogelijk nat worden gereinigd. Belangrijk is dat je de juiste water- en zeepoplossing hiervoor gebruikt. Als je toch nat schoonmaakt, doe je dit met een vochtige dweil die niet volledig met water doordrenkt is.

Tip 3: Schoonmaken met een stoomreiniger is niet aan te raden

Hout en stoom is niet meteen de beste combinatie als je een houten vloer wil gaan schoonmaken. Tracht stoom in de mate van het mogelijke te vermijden. Wanneer je toch overweegt met een stoomreiniger schoon te maken, hou dan in het achterhoofd dat de vloeren geen wasafwerking mogen hebben of dat de vloer al beschadiging heeft opgelopen. Een kleine hint. Gebruik de stoomreiniger niet te lang op dezelfde plek op de vloer.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De voordelen van een houten parket vloer

Het uitzoeken van een nieuwe vloer kan nog best lastig…

Read More
thumb-img
Hoe gebruik je een LED strip profiel?

Een LED strip is een mooie manier om een ruimte…

Read More
thumb-img
3 Tips bij het kopen van een ladder

Een ladder gebruiken kan heel handig zijn om klussen in…

Read More
thumb-img
Nieuwbouw: waarom is een opleveringskeuring verstandig?

Een woning is voor velen een grote investering. Het is…

Read More
thumb-img
Bouwcontainer huren: waar moet je op letten?

Bij een verbouwing of een verhuizing is een bouwcontainer van…

Read More
  • Categorie├źn