Dit moet je weten over bermverharding

Ben jij verantwoordelijk voor de verharding van de bermen van een openbare weg of ben je op zoek naar een vorm van bermverharding voor een privéweg? Het is aan te raden om, voordat je een keuze maakt, je goed te verdiepen in de verschillende vormen van bermverharding. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt. Wij hebben verschillende vormen van bermverharding voor je op een rijtje gezet.

Wat is bermverharding

Bermverharding houdt in dat de kant van de weg verhard wordt, zodat auto’s, vrachtwagens, tractoren, fietsers en andere weggebruikers veilig voor elkaar uit kunnen wijken. Bermverharding is van groot belang. Zonder goede bermverharding verslechterd de berm snel. De berm kan modderig worden, er kunnen flinke kuilen ontstaan en tijdens regenachtige periodes kan het voorkomen dat de berm verandert in een . Een slechte berm kan ervoor zorgen dat weggebruikers vast komen te zitten in de berm of dat hun voertuig beschadigd raakt. In het ergste geval kan een slechte berm zelfs ongelukken veroorzaken. Door de berm goed te verharden worden dergelijke situaties voorkomen en kan iedereen veilig gebruik maken van de weg.

Welke soorten bermverharding zijn verkrijgbaar

Bermverharding is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. De meest bekende vorm van bermverharding is bermverharding met behulp van grasbetonstenen. Grasbetonstenen zijn golfvormige stenen die samen een maasvormig patroon vormen. Ze hebben als voordeel dat het regenwater goed kan weglopen en niet via riolering afgevoerd moet worden. Het nadeel van grasbetonstenen is echter wel dat deze vorm van bermverharding niet te zwaar belast kan worden en ervoor kan zorgen dat de berm een ietwat rommelige uitstraling heeft. Grasbetonstenen zijn ook verkrijgbaar in een kunststof variant, kunststof grasstenen geheten. Kunststof grasstenen werken volgens hetzelfde principe als grasbetonstenen.

Naast grasbetonstenen zijn er nog een aantal manieren om een berm te verharden. Zo kan de berm verhard worden met puin. Puin heeft als voordeel dat het goedkoop en snel aangelegd is. Het nadeel van puin is de hoge onderhoudskosten en de rommelige uitstraling. Naast puin is het ook mogelijk om de berm te verharden met asfalt. Dit heeft als voordeel dat de weg breder wordt. Het nadeel is echter wel dat asfaltbermen hoge aanlegkosten met zich meebrengen. Ben jij op zoek naar een vorm van bermverharding met een hoge hardheid en weinig onderhoudswerkzaamheden? Dan is halfverharding de juiste oplossing. Halfverharding heeft een hoge hardheid, een natuurlijke kleur waardoor het goed opgaat in de natuur en een hoge duurzaamheid. Het product is bovendien onderhoudsarm, 100% natuurlijk, beschadigt vrijwel niet en zorgt ervoor dat alg vorming en onkruidgroei nagenoeg geen kans krijgen. Halfverharding kent nagenoeg geen nadelen, waardoor dit de ideale manier van bermverharding is.

Bermverharding laten aanleggen

Wil jij bermverharding laten aanleggen? Of het nou gaat om privéterrein of openbare wegen, het is belangrijk dat de bermverharding bestand is tegen de belasting en niet verzakt. Het is aan te raden om je uitgebreid te laten informeren over de verschillende soorten bermverharding, voordat je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat je voor de juiste vorm van bermverharding kiest.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Hoe werkt de Airrex heater en wat maakt het een populaire keuze?

Verwarming is een essentiële factor voor comfort en welzijn, vooral…

Read More
thumb-img
De grootste voordelen  die er zijn van all-in-one laserprinters

In de moderne wereld van zakelijke technologie zijn efficiëntie en…

Read More
thumb-img
Dit kun je allemaal doen met PVC buizen

PVC buizen worden vooral gebruikt in technische industrieën. Dit is…

Read More
thumb-img
Hoe richt je jouw keuken het best in?

Bij het inrichten van een keuken zijn er bepaalde elementen…

Read More
thumb-img
Hoe kies je de juiste verf voor buitenprojecten?

Buitenprojecten zijn een geweldige manier om je huis op te…

Read More
  • Categorieën