3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken? Of wil je een geheel nieuwe tuin aanleggen in een nieuwe woning? Dan weet je vast ook dat dit flink wat tijd in beslag kan nemen. Iets waar je niet altijd op zit te wachten. Niet alleen omdat het heel veel rommel geeft, maar ook omdat je hierdoor zelf langere tijd in de weer bent. Naast je werk is dat zeer intensief. Liever zie je dan ook dat de tuinaanleg zo spoedig mogelijk wordt voltooid. Maar hoe zorg je ervoor dat dit zo min mogelijk tijd kost en het resultaat straks toch geheel naar wens is? Met behulp van de volgende drie tips moet dat zeker lukken. 

1. Regel goed gereedschap 

Allereerst is het belangrijk om goed gereedschap in huis te halen. Kies bijvoorbeeld ook voor apparaten die het werk sneller doen. Je kunt bijvoorbeeld de hele tuin omspitten met een schep, maar je kunt ook een minigraver gebruiken. Een elektrische graafmachine huren voor particulier gebruik wordt steeds vaker gedaan. Zeker bij grootschalige werkzaamheden in de tuin. Als je een grote oppervlakte wil aanpakken, is dit vrijwel onmisbaar. Bovendien kun je een minigraver eenvoudig enkele uren of dagen huren. Dat scheelt jou een heleboel zwaar fysiek werk en je bespaart er ook nog eens flink wat tijd mee. 

Dit is een goed voorbeeld van hoe de juiste apparaten en gereedschap al verschil kunnen maken. Natuurlijk betekent dit niet dat je allerlei spullen moet kopen die slechts één keer worden gebruikt. Dat zou zonde zijn. Maar veel dingen kun je wel eenvoudig huren of misschien zelfs lenen bij kennissen of vrienden. Het is slim om hier van tevoren onderzoek naar te doen. 

2. Een goede voorbereiding is het halve werk 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met die uitspraak ben je vast wel bekend. Hoe vervelend je dit goedbedoelde advies ook mag vinden, het klopt wel. Hoe meer voorbereidend werk je treft, hoe soepeler de aanleg straks zal verlopen. Daarom is het belangrijk om ruim van tevoren je wensen op papier te zetten, deze te delen met de mensen die in de tuin aan de slag gaan en eventueel zelf al wat voorbereidend werk in de tuin doen. 

3. Schakel de juiste mensen in 

Verwacht zeker niet dat je de gehele tuinaanleg op eigen houtje kunt doen. Hoewel je inderdaad veel zelf kan – zeker als je handig bent en groene vingers hebt – zijn er ook genoeg dingen die je beter aan een professional kunt overlaten. Wees je ervan bewust dat dit soms zelfs noodzakelijk is om er zeker van te zijn dat je tuin straks volledig naar wens is. Zeker wanneer er bijvoorbeeld elektra moet worden aangelegd. Dit is niet alleen erg complex, maar het is ook nog eens noodzakelijk dat het veilig wordt gedaan. Dan heb je wel de juiste krachten nodig die dit voor jou kunnen organiseren. Bovendien maken vele handen licht werk.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
thumb-img
De groeiende populariteit van zonnepanelen in Dongen

Dongen, een gemeente in Noord-Brabant, heeft de afgelopen jaren een…

Read More
  • Categorieën