3 diensten waarmee een bouwkundig expert u verder helpt

Een bouwkundig expert is iemand die verstand heeft van bouwkunde en deze kennis gaat heel ver. U kunt dan denken aan constructieberekeningen, technische bouwkundige details en het in kaart brengen van een woning door middel van een gedetailleerde bouwtekening. Deze specialist werkt op zichzelf of voor een bouwkundig adviesbureau en weet alles over alle facetten in de bouw. Deze kennis is onmisbaar bij bouwprojecten, vergunningsaanvragen en funderingsonderzoeken. Gaat u verbouwen, dan heeft de hulp van een bouwkundig expert dus op vele manieren toegevoegde waarde. Deze specialist kan u helpen met een groot aantal diensten, waarvan we hier drie verder toelichten.

Een bouwkundig expert helpt u aan een bouwkundig rapport

Als u een nieuwe woning gaat kopen, of u wilt simpelweg weten wat de staat is van uw huidige woning, dan kunt u een bouwkundig rapport laten maken. In dit rapport worden alle bevindingen genoteerd van een bouwtechnische keuring. U krijgt een goed idee van de bouwtechnische staat van het gebouw of de woning en hoort over gebreken die u met het blote ogen niet kunt zien. U vraagt dus al een bouwkundig rapport aan voordat u op de woning gaat bieden. Komen er problemen naar voren, dan kunt u nog op tijd afhaken of kunt u beter onderhandelen over de prijs.

Bouwtekeningen opvragen

Een bouwkundig expert kan voor u ook de nodige bouwtekeningen maken. Deze tekeningen heeft u mogelijk nodig als u een vergunning aan moet vragen. Dit is het geval als uw verbouwing afwijkt van het bestemmingsplan, als dit een monument is of als u een nieuw bouwwerk laat plaatsen. Op deze bouwtekeningen ziet u dan een plattegrond, een gevelaanzicht, een doorsnede, de inhoud van de woning, warmteweerstand berekeningen, ventilatieberekeningen en nog veel meer. Alle technische aspecten van het gebouw komen aan bod. En een bouwkundig expert weet exact wat uw gemeente nodig heeft voor een succesvolle vergunningsaanvraag.

Constructieberekeningen maken

U heeft een bouwkundig expert nodig als u constructieberekeningen wilt laten maken. Deze bepalen bijvoorbeeld welke fundering er nodig is, of een dakkapel gedragen kan worden en of de andere dragende constructies in orde zijn. Dit zijn dan dus vloeren en balken, het dak, de fundering en de draagmuren. Aan een goede constructieberekening kunt u zien of de woning veilig is, of er met de juiste materialen gewerkt wordt, of de methoden die gebruikt worden goed zijn en dus of uw woning en de fundering sterk genoeg zijn. Constructieberekeningen zijn vaak ook nodig voor bij uw vergunningsaanvraag.

Een bouwkundig expert doet nog veel meer

De bovenstaande voorbeelden geven u slechts een idee van wat een bouwkundig expert voor u kan doen. Behalve het maken van berekeningen, tekeningen en rapporten begeleidt deze specialist u ook tijdens de bouw en is hij of zij een belangrijk aanspreekpunt tijdens het gehele proces. De bouwkundig specialist geeft u advies als u een woning wilt kopen, wilt bouwen of wilt slopen en weet exact wat de situatie is bij de gemeente met betrekking tot vergunningen en andere regelgevingen. Daarom is het inhuren van een bouwkundig expert eigenlijk nooit weggegooid geld.

Raadpleeg bouwkundig adviesbureau We Build 4 You via https://wb4u.nl/.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorieën