Voordelen van pallets

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van pallets is dat ze goederen gemakkelijker te vervoeren maken. Een pallet maakt het stapelen van kleinere artikelen mogelijk, waardoor het volgen van de goederen gemakkelijker wordt. Artikelen die op pallets zijn gestapeld, worden op hun plaats vastgezet met behulp van verschillende palletbeschermingsmethoden, zodat ze niet kwijtraken of gaan schuiven. Pallets zijn er in universele maten en vormen, wat betekent dat ze gemakkelijk op te tillen en te stapelen zijn met behulp van vorkheftrucks en palletwagens.

Bescherming

Pallets bieden bescherming aan goederen door ervoor te zorgen dat ze op één plek worden vastgezet. Het gebruik van palletbescherming, inclusief gevouwen buizen en palletwikkeling, houdt goederen stevig verpakt en voorkomt dat ze gaan schuiven of losraken. Dit helpt om stoten en stoten van individuele items tijdens het transport te voorkomen. Je kan nieuwe pallets aanschaffen maar er zijn tevens gebruikte pallets die er nog prima uitzien, die je kun ook gaan gebruiken.

Kracht

Pallets zijn veel sterker dan andere zeecontainers, inclusief kartonnen dozen. Door hun superieure sterkte kunnen meer artikelen en zwaardere artikelen op één enkele pallet worden gestapeld zonder dat deze breekt. Pallets worden ook van de grond geheven, zodat alle items die op de pallet zijn gestapeld, niet worden ondergedompeld in vuil, puin of water. Pallets kunnen steeds opnieuw worden gebruikt. Ze worden vaak tientallen keren heen en weer gestuurd tussen een fabrikant en een koper voordat ze niet meer bruikbaar zijn. Zodra ze aan flarden zijn geraakt en hun beste tijd hebben gehad, kunnen ze worden gerecycled. Kunststof pallets nemen geen bacteriën, chemicaliën, geuren of andere verontreinigingen op zoals houten pallets. De voordelen van kunststof pallets ten opzichte van houten pallets zijn echter niet beperkt tot magazijnen en winkels. Hun verminderde gewicht betekent minder brandstofverbruik bij het verzenden van producten. Kunststof pallets kunnen door werknemers gemakkelijker worden opgetild en vervoerd in magazijnen en winkels.

Gewicht en maat

Pallets zijn licht van gewicht gezien het formaat dat ze zijn en nemen weinig ruimte in beslag. Ze kunnen hoog worden gestapeld, waardoor het vloeroppervlak minimaal is. Door de lichte opbouw van de pallet wordt er weinig gewicht toegevoegd aan de te verzenden producten. Pallets zijn licht genoeg om door één persoon te worden gedragen. Pallets op elk materiaal zijn volledig recyclebaar. Plastic en metalen pallets kunnen worden omgesmolten en houten pallets kunnen worden gebruikt in andere projecten, verbrand of versnipperd voor compost.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
Je eigen tuin maken en opknappen

In dit artikel kan je lezen hoe jij je eigen…

Read More
thumb-img
Het dak op de juiste wijze bedekken

Ieder dak is anders. Denk alleen al aan de verschillen…

Read More
thumb-img
Gemakkelijk elke plek verwarmen

Wanneer je een ruimte gaat verwarmen, dan doe je dat…

Read More
thumb-img
Tips voor het kopen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn tegenwoordig erg populair. De kans is dan…

Read More
thumb-img
De voordelen van een professioneel ontruimingsbedrijf

Spoedontruimingen zijn vaak ingrijpende gebeurtenissen waarbij snel handelen vereist is.…

Read More
  • Categorieën