Kenmerken van de ideale bedrijfsbus voor in de bouw

De bouwsector zit al een paar jaar aardig in de lift, het aantal bouwbedrijven in Nederland is binnen een jaar met bijna 8 procent gestegen naar het hoogste aantal bouwbedrijven ooit gemeten. Deze grote groei is bijna helemaal te wijten aan eenpersoonsbedrijven in de algemene bouw, zoals schilders, loodgieters, stukadoors, glaszetters etc. Deze eenpersoonsbedrijven hebben allemaal een bedrijfsbus of wagen nodig om met al hun materialen bij hun klanten aan te komen, maar wat zijn nou de kenmerken voor een ideale bedrijfsbus?

Stevigheid

Bedrijfswagen worden vaak volgeladen met gereedschappen en materialen, alles bij elkaar weegt dit vaak heel veel. Het is dan ook belangrijk dat de bus beschikt over een zeer sterk chassis waardoor het gewicht beter verdeeld wordt zodat de bus geen tekort krijgt op zijn vermogen.

Een imperiaal

Hoe groot sommige bedrijfsbussen kunnen zijn, niet alles zal er in passen. Dergelijke spullen zoals trappen, PVC voor elektriciens en loodgieters of lange stukken hout voor timmermannen passen niet altijd in de laadruimte van een bus. Vaak loop je met dergelijke lange materialen ook het risico dat je er een achterruit uit tikt, het vervangen van een achterruit is een onnodige en ongewenste kostenpost. Een imperiaal is hier de ideale oplossing voor, dit is een rek wat op het dak gemonteerd wordt waardoor er veel lange materialen vervoerd kunnen worden.

De bus gebruiken als werkplek

Zeker als je als eenmansbedrijf constant met de bus op bezoek bij klanten bent is het fijn als je een plek hebt waar je eventueel rustig en comfortabel kan eten, je mail kunt checken of je administratie kan bijwerken. Let er dus op of de bus eventueel extra’s op het dashboard of inrichting kan bieden, bijvoorbeeld een plek om je laptop weg te zetten en een eventueel oplaadpunt hiervoor, een plek waar je je koffie kwijt kan of een plek waar je je factuur kunt schrijven.

Goede veiligheid en ordening

Een rommelige bus is iets waar veel vakmannen zich aan kunnen ergeren, ik denk dat iedere (hobby) klusser wel een situatie heeft meegemaakt waar hij een bepaald stuk gereedschap niet kon vinden wat hem uiteindelijk veel tijd kostte. Het is dus wel zo fijn als er bijvoorbeeld een kast of een aantal bakken of lades beschikbaar zijn waar de gereedschappen en materialen in kunnen. Een goede beveiliging van deze kasten, lades of de algemene beveiliging van de bus is ook belangrijk, deze spullen zijn vaak heel duur en zijn vaak een doelwit van criminelen.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorieën