Battery pack huren: hoeveel kost een batterij?

Steeds meer bouwbedrijven hebben te maken met duurzaamheidseisen vanuit de gemeente of overheid waar men aan moet voldoen. Het duurzaamheidsplan wordt dus steeds een groter onderdeel van het bouwproces. Met het huren van een battery pack kunt u gemakkelijk uw bouwproces verduurzamen. Zo reduceert u geluid, CO2-uitstoot, verbruikt u minder brandstof en bent u ook nog eens voordeliger uit.

Wat is een battery pack precies?

Battery packs zijn het antwoord op het verduurzamen van uw aggregaat. Door deze te combineren maken we een aggregaat hybride. Anders dan een aggregaat zonder accu hoeft de generator niet continu meer te draaien. De generator slaat namelijk alleen aan wanneer de batterij opgeladen moet worden. Zo bespaart u al snel tot 80% op brandstofkosten en reduceert u CO2-uitstoot. En sluit u de battery pack aan op zonnepanelen? Dan kan de besparing oplopen tot 99% en werkt u in absolute stilte.

Batterij huren voor een off-grid stroomvoorziening in de infra-branche

Een praktijkvoorbeeld: voor de tijdelijke huisvesting op locatie had een vooraanstaande infra-aannemer tijdelijke een off-grid stroomvoorziening nodig. Door een hybride aggregaat met twee battery packs in te zetten, kan de tijdelijke huisvesting op een duurzame manier direct van stroom worden voorzien. In vijf weken tijd heeft de aannemer met deze opstelling 1.000 liter brandstof bespaard. Dit scheelt niet alleen kosten maar ook CO2-uitstoot, iets waar de aannemer veel waarde aan hecht.

Duurzaam renoveren met battery pack

Tijdens binnenstedelijke renovatieprojecten bent u vaak afhankelijk van een tijdelijke stroomvoorziening. In deze situatie is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met mens en omgeving. De tijdelijke stroomvoorziening moet voldoen aan duurzaamheideisen en daarnaast moet hij ook stil zijn. Want uw bouwkeet 24/7 voorzien van stroom voorzien door een ronkende dieselaggregaat in een woonwijk is tegenwoordig echt geen optie meer. Om ervoor te zorgen dat omwonenden zo min mogelijk overlast ervaren is de inzet van een battery pack met zonnepanelen dé perfecte oplossing. Zo wordt de tijdelijke huisvesting op een duurzame, emissievrije én geluidsarme manier van stroom voorzien.

Maar nu denk u vast: wat kost het huren van zo’n battery pack?

Duurzaam hoeft helemaal niet duur te zijn, integendeel zelfs! We rekenen het graag voor u voor: Een renovatie bedrijf heeft 20 weken een hybride aggregaat met zonnepanelen ingezet om de bouwkeet te voorzien van stroom. In de berekening wordt de besparing op brandstofkosten afgewogen tegen de meerprijs van een hybride opstelling inclusief zonnepanelen en laat zo het financiële voordeel zien:

  • 31.430 liter brandstof bespaard
  • 82.976 CO2 gereduceerd
  • €67.575 op brandstof bespaard
  • Met een meerprijs van €16.641 heeft de hybride opstelling een totale besparing van €50.934 opgeleverd

Een geweldig resultaat zoals u ziet voor zowel het milieu als de portemonnee. Aan de voorkant lijkt het dus dat een duurzame stroomvoorziening veel kosten met zich meebrengt. Maar het tegendeel is waar. U bespaart door het huren van een accu uiteindelijk veel geld op brandstofkosten en de daarbij komende transportkosten. Daarnaast werkt u nog eens duurzaam doordat u minder CO2 en stikstof uitstoot.

Batterij huren bij RECO

Bij RECO hebben we specialisten op het gebied van duurzame energie en bouwplaatsinrichting. Heeft u interesse in het huren van een battery pack? Dan denken zij graag met u mee over de meest duurzame en efficiënte inzet van het materieel.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorieën