Alles wat je moet weten over steenkorven

Je hebt ze vast wel eens gezien aan de rand van de snelweg of een provinciale weg, van die grote ijzeren korven gevuld met stenen. Deze korven worden ook wel steenkorven of schanskorven genoemd en kunnen gebruikt worden als geluidswal, beschoeiing en erfafscheidingen. Sommige mensen en/of bedrijven kiezen er zelfs voor om hun gehele gevel te bekleden met steenkorven. Steenkorven hebben een moderne, luxe en natuurlijke uitstraling en passen in elke omgeving. Ze zijn bovendien te combineren met allerlei materialen en breed inzetbaar. Wil jij jouw tuin of terrein een moderne, luxe twist geven? Dan zijn steenkorven onmisbaar.

Wat zijn steenkorven

Steenkorven zijn ijzeren korven die gevuld worden met breukstenen. De korven zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende afmetingen en uitvoeringen. Er zit veel verschil in de dikte van de ijzeren draden waar de korven van gemaakt worden. Over het algemeen geldt dat steenkorven met een minimale draaddikte van 4 millimeter de beste keuze zijn. Met een draaddikte van minimaal 4 millimeter heeft de steenkorf voldoende stevigheid om de grote hoeveelheid stenen te bergen en worden verbuigingen voorkomen. Naast een breed aanbod aan afmetingen is er ook veel keuze wat de breukstenen betreft. Breukstenen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en groottes. Ben je op zoek naar een meer unieke vorm van vulling? Dan is een vulling van glasbrokken iets voor jou. Glasblokken zijn verkrijgbaar in een transparante, turquoise en groene kleur. Welk soort breuksteen de beste keuze is voor jou hangt af van jouw persoonlijke smaak en de omgeving waarin de steenkorven geplaatst worden.

De mogelijkheden van steenkorven

Steenkorven zijn niet alleen geschikt voor erfafscheidingen, ze kunnen ook uitstekend gebruikt worden als beschoeiing  of gevelbekleding. Het is daarnaast mogelijk om steenkorven te gebruiken als tuindecoratie. Zo kun je er voor kiezen om een tuinhaard, gemaakt van steenkorven, in jouw tuin te laten plaatsen. Met een tuinhaard gemaakt van steenkorven geef jij jouw terras een moderne, rustieke uitstraling en kan je ook op koelere zomeravonden heerlijk buiten zitten. Naast tuinhaarden behoren ook bloembakken, brievenbussen, vuurkorven, watervallen, plantenzuilen en zelfs pizzaovens tot de mogelijkheden.

Steenkorven kopen bij een specialist

Wil jij jouw tuin een moderne en eigenzinnige twist geven en wil je steenkorven aanschaffen? Het is aan te raden om jouw steenkorven te bestellen bij een expert. Bij een steenkorvenexpert kan je altijd terecht voor meer informatie en advies en vind je bovendien betere, sterkere steenkorven dan bij een reguliere bouwmarkt. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en weet je zeker dat jouw steenkorven en breukstenen jarenlang meegaan.


Comments are closed.

Ook interessant voor u!
thumb-img
De noodzaak van een aannemer voor klusjes in en om het huis

Of je nu een kleine reparatie nodig hebt of een…

Read More
thumb-img
Innovatieve airco oplossingen

In Maastricht, een stad bekend om haar historische schoonheid en…

Read More
thumb-img
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het van groot belang om een…

Read More
thumb-img
3 tips om tijd te besparen tijdens de tuinaanleg

Is het hoog tijd om de tuin aan te pakken?…

Read More
thumb-img
De kunst van de moderne keuken

De keuken is in iedere woning een onderdeel dat direct…

Read More
  • Categorieën